Antalya 2026'da Uluslararası Uzay Kongresi'ne Ev Sahipliği Yapacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, 2026'da Antalya'da düzenlenecek Uzay Kongresi için hazırlıklara başladı.

Yayın Tarihi: 08.10.2024 18:07
Güncelleme Tarihi: 08.10.2024 18:07

Antalya 2026'da Uluslararası Uzay Kongresi'ne Ev Sahipliği Yapacak

2026 Uluslararası Uzay Kongresi İçin Hazırlıklar Başladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, 2026 yılında Antalya’da gerçekleştirilecek 77. Uluslararası Uzay Kongresi öncesinde kongre sürecini yürütecek komite ile bir araya geldi.

Kongreye İlişkin Bilgiler Paylaşıldı

Bakanlığın sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda, Antalya'nın bu büyük organizasyona ev sahipliği yapacağı vurgulandı. Mehmet Fatih Kacır, "2026 yılında gerçekleştirilecek kongre öncesinde süreci etkin şekilde yürütecek komite ile istişare toplantısı yaptık," dedi. Ayrıca, etkinliğin Türkiye'de düzenlenecek en büyük uluslararası bilimsel organizasyon olacağı belirtildi.

Katılımcı Ülkeler ve Seçim Süreci

K Kongreye, 70'den fazla ülkenin katılım göstermesi bekleniyor. Geçtiğimiz yıl Uluslararası Uzay Federasyonu (IAF) tarafından Bakü'de gerçekleştirilen genel kuruldaki oylamada, Antalya'nın 2026'daki kongre için ev sahibi olma kararı alınmıştı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı