Ankara Sincan'da ortaokulda kavga: 15 yaşındaki öğrencinin müdahalesi sonucu 12 yaşındaki öğrencinin parmağı kırıldı
9 Aralık tarihinde Ankara'nın Sincan ilçesindeki bir ortaokulda meydana gelen olayda, iddialara göre 15 yaşındaki 8. sınıf öğrencisi S.Y.M., annesine küfür ettiği gerekçesiyle kendisine tepki gösteren 12 yaşındaki 5. sınıf öğrencisi H.İ.Ü.'yü darp etti ve çocuğun parmağı kırıldı. Olay sonrası mağdur ve ailesi okul yönetimini kendileriyle ilgilenmemekle suçladı.
Saldırı iddiası
Olayı anlatan H.İ.Ü., saldırının öncesinde de aynı öğrencinin kendisiyle uğraştığını belirtti. Çocuğun ifadelerine göre tartışma, saldırgan öğrencinin annesine yönelik ağır küfürleri üzerine başladı. H.İ.Ü. olayı şu sözlerle aktardı: "Saldırgan çocuk öncesinde de benimle uğraşıyordu. O gün benimle dalga geçti ve anneme çok ağır küfür etti. Ben de 'annemi sokakta mı buldum' diyerek bağırdım ve içerde beni sıkıştırdı. Bana omzuyla vurdu ve yumruk attı. Ben de elimle yüzümü korumaya çalıştım. O sırada yüzük parmağım kırılmış. Dokularım kopmuş. Müdür yardımcısını ve müdürü odasında bulamadım. Diğer müdür yardımcısından ailemi aramasını istedim. Annem geldi ve beni hastaneye götürdü."
Mağdurun daha önceki şikayetleri
H.İ.Ü., saldırgan öğrencinin kendisiyle daha önce de dalga geçtiğini ve küfür ettiğini, öğretmene şikâyet ettiğinde ise "o kaynaştırma öğrencisi, bulaşma ona" şeklinde yanıt aldığını iddia etti. Çocuğun ifadelerinde, o gün öğretmenlerin kendisiyle ilgilenmediği ve yaklaşık bir saat boyunca acıyla yalnız kaldığı vurgulandı. H.İ.Ü. "Ruhsal olarak çok kötü hissediyorum. Tekrar dayak yiyeceğim diye korkuyorum. Parmağım da hâlâ acıyor. O okula da gitmek istemiyorum" dedi.
Aile: Okul yönetimiyle görüşme sağlanamadı
Olayın ardından okul yönetimiyle iletişim kurmaya çalışan anne Emine Ünal, kendilerine müdürün odasından kovma ve ilgisizlik yönünde davranıldığını ileri sürdü. Anne Ünal, yaşananları şöyle anlattı: "Olay günü müdür yardımcısı beni aradı ve oğlumu almam gerektiğini söyledi. Ardından da ders gireceğini ve çocuğumu, nöbetçi öğrencilerden teslim alabileceğimi belirtti. Oğlumun elinde buz vardı ve parmağı çok kötü haldeydi. Hastaneye götürdüm ve parmak kemiğinin kırıldığını, dokularının da koptuğunu öğrendik. Karşı tarafın da çocuk olduğunu düşündüğüm için şikayetçi olmak istemedim. Ertesi gün avukatımızla birlikte okula gittik. Belki benim de çocuğumda suç vardır diye kamera kayıtlarını izlemek istedim. Okulda hiçbir muhatap bulamadım. Sınıf öğretmeni, okul müdürüyle görüşmemi söyledi. Müdür yardımcısının odasına gittik. Bizimle ilgilenmedi. Telefonda görüştüğü kişiye argolu sözler söylüyordu. Avukatım vekaletnamesini göstermek istemeyince bizi odasından kovdu. Dışarı çıkmamızı isteyerek bize bağırdı. Bize kameranın bozuk olabileceğini, oğlumun o çocuğa iftira atabilmiş olacağına dair söylemlerde bulundu."
Aile tepki gösterdi, şikâyetçi oldular
Anne Ünal, okul yönetiminden ve karşı aileden bir geçmiş olsun bile gelmediğini belirterek, oğlunun o haldeyken birinin ambulans çağırıp hastaneye götürebileceğini söyledi. Ünal, "O acıyla tek başına bırakmayabilirdi. Yardımcı olsalardı ya da geçmiş deselerdi hiçbirinden şikayetçi olmazdım. Sürecin sonuna kadar takipçisi olacağım" dedi. Aile daha sonra resmi şikâyette bulunduğunu bildirdi.
Not: Haberde yer alan özel isimler, tarihler ve ifadeler olay taraflarının beyanlarına dayanmaktadır.
ANKARA’DA 15 YAŞINDAKİ ORTAOKUL ÖĞRENCİSİ, ANNESİNE KÜFÜR ETTİĞİ İÇİN KENDİSİNE TEPKİ GÖSTEREN 12 YAŞINDAKİ 5. SINIF ÖĞRENCİSİNİN PARMAĞINI KIRDI. OLAYLA İLGİLİ KONUŞAN YARALI ÇOCUK VE ANNESİ, OKUL YÖNETİMİNİN KENDİLERİYLE İLGİLENMEDİĞİNİ VE KÖTÜ MUAMELE EDİLDİĞİNİ İLERİ SÜRDÜ.