Ankara Sincan'da kuyumcu iddiası: Müşterilerden alınan altınlar geri verilmedi

Sincan'da bir kuyumcunun müşterilerden aldığı altınları geri vermeyip kaçtığı iddia edildi; mağdurlar yaklaşık 50 milyon lira zarar ettiklerini belirtiyor.

Yayın Tarihi: 04.06.2026 16:30
Güncelleme Tarihi: 04.06.2026 16:38

Ankara Sincan'da kuyumcu iddiası: Müşterilerden alınan altınlar geri verilmedi

Ankara Sincan'da kuyumcu iddiası: Müşterilerden alınan altınlar geri verilmedi

Ankara'nın Sincan ilçesinde, bozdurmak veya farklı şekilde değerlendirmek için kuyumcuya teslim edilen altınların geri verilmediği ve kuyumcunun bölgeden ayrıldığı iddia edildi. Mağdurlar, işyerinin önünde bir araya gelerek şikayette bulunduklarını belirtti.

40 yaşındaki A.Ö. hakkında, müşterilerinden aldığı altınları geri vermeyip, farklı bahanelerle oyalayarak biriktirdiği ve kısa sürede topladığı yaklaşık 50 milyon liralık ziynet eşyasını çalarak izini kaybettirdiği ileri sürüldü. Dükkanın kapalı olduğu, işyerinin önünde mağdurların toplandığı ve A.Ö.'ye ulaşılamadığı bildirildi.

Mağdurlar, dükkanda yazılı olan "Kişisel sağlık sorunlarım nedeniyle kapalı" notunun gerçeği yansıtmadığını öne sürdü. Ayrıca telefonlarının kapalı olduğu ve kuyumcunun günlerdir haber alınamadığı ifade edildi. Mağdurlar, hukuki süreç başlattıklarını ve şikayetçi olacaklarını belirtti.

Mağdurların anlatımı

Yıldız Gök: "Bayramdan önce 12 tane çeyrek altın vermiştim. Borcum vardı ve karşılığında da 3 tane cumhuriyet altını alacaktım. Teslim etmedi altınları ve sürekli başka günlerde gelmemi söyledi. Geldiğimizde dükkanı kapalı gördük. Yemeden içmeden biriktirdiğim altınlarım gitti. Kendisine ulaşmıyoruz. Telefonu kapalı. Kaçtığını söylüyorlar. Aldığım aylıklarla biriktirdiğim altınlardı"

Şahin Gök: "Annemle bayramdan önce buraya geldik. 12 tane çeyrek altınımız vardı. Annemin altın borcu vardı. Birde eldeki altınları bütünlemek istiyorduk. Burası tanıdığımız birisine aitti. Güvendiğimiz biriydi. Bizi sürekli oyaladı. Aradan 15 gün geçti. Arifeden bir gün önce gel dediğinde baktım ki durum bu. Dükkanı kapalı. Şikayetçi olacağız"

Çevre esnafının iddiası

Köksal Çetin: "Tanıdığımız biriydi. Sürekli alışveriş yapardık. Arkadaşımı ve birçok kişiyi dolandırmış. Nerede olduğunu bilmiyoruz. Ulaşamıyoruz kendisine. Sanal kumar oynadığı için böyle bir şey yaptığını duydum. Beş senedir tanıdığım biriydi. Herkes onu arıyor"

Mağdurlar, olayla ilgili şikayetçi olduklarını ve hukuk mücadelesini sürdüreceklerini söyledi. Yetkililerin konuya ilişkin soruşturma başlatıp başlatmadığına dair bilgi ise haberde yer almıyor.

DOLANDIRICI OLDUĞU İDDİA EDİLEN KUYUMCU A.Ö. (40)

DOLANDIRICI OLDUĞU İDDİA EDİLEN KUYUMCU A.Ö. (40)

KUYUMCU DÜKKANI

Yazar
EDİTÖR

Ahmet Demir

Ben Ahmet Demir, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin 'son dakika' uzmanıyım diyebilirsiniz. Kriz anları benim işim. En stresli anlarda soğukkanlılığımı korurum ve en hızlı, en doğru bilgiyi almak için uğraşırım. Pratik çözümler benden sorulur.