Ankara Keçiörengücü, bütçe disipliniyle Süper Lig hedefliyor
Ankara Keçiörengücü Kulübü Başkanı Sedat Tahiroğlu, yeni sezon öncesi yapılan transferler, kamp çalışmaları ve kulübün stratejisini değerlendirdi. Tahiroğlu, mor-beyazlı ekibin hem ligde üst sıraları zorlamayı hem de kulübün sürdürülebilir mali yapısını korumayı amaçladığını vurguladı.
Yeni sezon, transferler ve kamp değerlendirmesi
Tahiroğlu, takımın transfer politikası ve kamp süreciyle ilgili olarak transferlerin takıma uyum sağladığını belirtti. Kulübün bu dönemde yaklaşık 13-14 transfer gerçekleştirdiğini ve kamp performansına bakıldığında oyuncuların çoğunun takıma entegre olduğunu ifade etti. Tahiroğlu, hedefin sezon sonunda play-off veya daha üst sıralarda olmak olduğunu dile getirdi.
Kadro yapısı ve mali disiplin
Başkan, takım kadrosunu orta yaşlı, tecrübeli ve genç oyuncuların bir karışımı şeklinde kurduklarını söyledi. Bazı futbolcuların yaşlarının ilerlemiş olabileceğini ancak bütçe sınırlamaları nedeniyle böyle bir yapılanmanın zorunlu olduğunu belirtti. Tahiroğlu, diğer kulüplerin yüksek bütçelerle hareket ettiğine dikkat çekerek federasyonun limitleri konusunda soru işaretleri olduğunu kaydetti ve yorganımıza göre ayağımızı uzattıklarını vurguladı. Kulübün misyonu gereği futbolcu yetiştirip satma modelini sürdüreceklerini ekledi.
Scout ağı, genç oyuncular ve transfer örnekleri
Tahiroğlu, yurt dışında görev yapan scout ekibinin Afrika'da izleme çalışmaları yürüttüğünü belirtti. Sezon başında yaklaşık 40 futbolcunun deneme için kulübe geldiğini, bu isimler arasından beğendikleri oyunculardan birinin Joseph Ofori olduğunu anlattı. Tahiroğlu, Ofori'nin önce altyapıda denendiğini sonra A takıma alındığını; fiziksel olarak gelişmesi gerektiğini ama doğru çalışmayla Türkiye'de ses getirecek bir oyuncu olacağına inandıklarını ifade etti.
Ayrıca son dönemde satılan oyuncu örneklerine değinerek stoper Arda Hilmi Güler'in Çorumspor'a, Senegal'den getirilen genç futbolcu Camara'nın ise Iğdır'a transfer edildiğini söyledi. Tahiroğlu, uygun maliyetli oyuncuları oynatıp daha sonra satışlarını gerçekleştirerek kulübü ayakta tutma hedefinde olduklarını yineledi.
Son olarak Tahiroğlu, hedeflerinin Süper Lig'e yükselmek olduğunu ama bunun bütçe disiplini çerçevesinde gerçekleşeceğini bir kez daha vurgulayarak Türk futbolseverlerden ve taraftarlardan takımı izlemeye devam etmelerini istedi.