DOLAR
42,8 -0,19%
EURO
50,21 -0,02%
ALTIN
5.970,89 -0,21%
BITCOIN
3.770.474,39 -3,86%

Ankara Filistin Dayanışma Platformu'ndan Gazze'ye Acil İnsani Yardım Çağrısı

Ankara Filistin Dayanışma Platformu, Gazze’ye acil insani yardım çağrısında bulundu ve fiili müdahale gerekliliğini vurguladı.

Yayın Tarihi: 25.07.2025 11:18
Güncelleme Tarihi: 25.07.2025 11:48

Ankara Filistin Dayanışma Platformu'ndan Gazze'ye Acil İnsani Yardım Çağrısı

Ankara Filistin Dayanışma Platformu'ndan Acil Yardım Çağrısı

Ankara Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP), Gazze'deki insani krize dikkat çekerek, "Gazze'deki açlık oyunlarını bozacak fiili bir adım atılmalı, bu zulüm ne pahasına olursa olsun engellenmelidir," açıklamasını yaptı.

Asma Köprü Uluslararası Öğrenci Derneği'nde yapılan basın toplantısında, Cihannüma Derneği Ankara Temsilcisi Semi Okumuş, İsrail'in Gazze'de iki yıl boyunca sürdürdüğü savaş suçları nedeniyle dünya genelinde bir sessizlik olduğunu belirtti.

Okumuş, bebek ve çocukların açlıktan ölümü karşısında diplomasi ve müzakerelerin yetersiz kaldığını ifade etti. "Söylem düzeyinde en az bizim kadar duyarlı olan idarecilerimizden artık fiili bir müdahale isteme zamanımız gelmedi mi?" dedi.

Türkiye'nin açlıkla mücadele eden Gazze halkına yardım ulaştırmasının zorunlu olduğunu ve bu konuda cesur adımlar atılması gerektiğini vurguladı. Okumuş, şu şekilde devam etti: "Mağdurların hamisi, mültecilerin sığınağı, vicdanın sesi olan bir Türkiye, mazlumların duasını alarak yoluna devam edecektir. Mümin ve mütevekkil bir duruşla, insani ve girişimci dış politikamızın gereği olarak atacağınız cesur adımlar, yalnızca milletimizin değil, İslam coğrafyasının ve tüm dünyadaki vicdan sahiplerinin desteğini alacaktır."

Okumuş, "Artık tüm hesapları bozacak bir çıkışın vakti gelmiştir. Gazze'deki açlık oyunlarını bozacak fiili bir adım atılmalı, bu zulüm ne pahasına olursa olsun engellenmelidir," diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Cihannüma Derneği Ankara Temsilcisi Semi Okumuş (sol 5), Ankara Filistin Dayanışma Platformu adına...

Cihannüma Derneği Ankara Temsilcisi Semi Okumuş (sol 5), Ankara Filistin Dayanışma Platformu adına basın toplantısı düzenledi.

Cihannüma Derneği Ankara Temsilcisi Semi Okumuş (sol 5), Ankara Filistin Dayanışma Platformu adına...

Cihannüma Derneği Ankara Temsilcisi Semi Okumuş (sol 5), Ankara Filistin Dayanışma Platformu adına basın toplantısı düzenledi.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı