Ankara’da NATO zirvesi için güvenlik denetimleri sürüyor

7-8 Temmuz'da düzenlenecek 36. NATO Zirvesi öncesi Ankara'da atlı polis, asayiş ve trafik ekiplerinin, KGYS desteğiyle yürüttüğü güvenlik denetimleri sürüyor.

Yayın Tarihi: 03.07.2026 16:47
Güncelleme Tarihi: 03.07.2026 16:47

Ankara’da NATO zirvesi için güvenlik denetimleri sürüyor

Ankara’da NATO zirvesi için güvenlik denetimleri sürüyor

7-8 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek 36. Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü (NATO) Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi kapsamında Ankara genelinde uygulanan güvenlik tedbirleri aralıksız devam ediyor. Yetkililer, alınan önlemlerin toplantı süresince kesintisiz uygulanacağını belirtiyor.

saha uygulamaları

Söz konusu tedbirler kapsamında Atlı Polis Grup Amirliği ekipleri devriye görevlerini sürdürürken, asayiş ve trafik ekipleri şehir içi ve çevre yollarında yol kontrol uygulamaları yürütüyor. Ekipler, özellikle Ankara Kalesi çevresi ile Ankara-Samsun Karayolu üzerinde kurulan kontrol noktalarında denetimleri yoğunlaştırdı.

kgys ve personel düzenlemesi

Kontroller, kent genelindeki kritik noktaların anlık takibi için Kent Güvenliği Yönetim Sistemi (KGYS) Merkezi aracılığıyla koordine ediliyor. Zirve kapsamında il genelinde görevlendirilecek personel dağılımı ise 49 bin polis ve 7 bin jandarma olarak açıklandı; bu ekipler denetim ve güvenlik faaliyetlerini eşgüdümlü şekilde sürdürecek.

Yetkililer, planlanan tüm önlemlerin uygulamada kalacağını ve zirve süresince güvenliğin öncelikli tutulacağını vurguladı.

Ankara'da NATO denetimleri aralıksız devam ediyor

Ankara'da NATO denetimleri aralıksız devam ediyor

Yazar
EDİTÖR

Ahmet Demir

Ben Ahmet Demir, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin 'son dakika' uzmanıyım diyebilirsiniz. Kriz anları benim işim. En stresli anlarda soğukkanlılığımı korurum ve en hızlı, en doğru bilgiyi almak için uğraşırım. Pratik çözümler benden sorulur.