olayın ayrıntıları:
Pursaklar ilçesi Karacaören Mahallesi'nde dün gece meydana gelen olayda, görevli polis memuru Ahmet Türkoğlu, kontrol için durdurduğu araçta bulunan Yusuf Eray Tekalan'ın silahlı saldırısına uğradı. Hastaneye kaldırılan Türkoğlu, müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu; aynı silahla intihar girişiminde bulunan Tekalan ise götürüldüğü hastanede hayatını kaybetti.
Araçta bulunan ve olayın ardından kaçan Tekalan'ın arkadaşları Yasin Aydaş ve Arif Aydaş ise kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı.
tören ve defin işlemleri:
Şehit polis Ahmet Türkoğlu için Ankara Emniyet Müdürlüğünde düzenlenen resmi cenaze töreni saygı duruşuyla başladı. Tören programında Türkoğlu'nun özgeçmişi okundu, Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı ve dualar edildi. Törene İçişleri Bakan Yardımcısı Ali Çelik, Ankara Valisi Yakup Canbolat, emniyet ve jandarma personeli ile şehidin ailesi ve yakınları katıldı.
Törenin ardından Türkoğlu'nun naaşı memleketi Çubuk'a götürüldü. İlçede ikindi namazını müteakip cenaze namazı kılınacak ve şehidin naaşı Ağılcık Köyü Mezarlığı'nda defnedilecek.
ANKARA’DA DURDURDUĞU ARAÇTAKİ ZANLININ SİLAHLI SALDIRISI NEDENİYLE ŞEHİT OLAN POLİS MEMURU AHMET TÜRKOĞLU İÇİN ANKARA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNDE RESMİ CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ.