DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0%
BITCOIN
3.783.122,2 1,63%

Ankara'da Filistinli Çocuklar İçin Sevgi ve Barış Kütüphanesi Açıldı

Ankara'da, Filistinli çocukların anısına adanan bir kütüphane ve oyuncak bahçesi açıldı.

Yayın Tarihi: 18.06.2025 18:45
Güncelleme Tarihi: 18.06.2025 20:14

Ankara'da Filistinli Çocuklar İçin Sevgi ve Barış Kütüphanesi Açıldı

Ankara'da, İzleme ve destekleyen toplumsal projelerle dikkat çeken İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü ve Şırnak Yeşeren Gençlik Derneği iş birliğiyle, "Filistinli Çocuklar Anısına Sevgi ve Barışa Adanmış Kütüphane ve Oyuncak Bahçesi" açıldı. Törende İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Leman Yenigün, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri, Filistin'in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa ve İçişleri Bakanlığı Müşaviri Hatice Atan yer aldı.

Açılışta konuşan Ömer İleri, kütüphanenin Filistinli çocukların anısına hayata geçirildiğini belirterek, Türkiye’nin Ortadoğu’daki istikrarı için önemli bir rol üstlendiğini vurguladı. İleri, "Bu coğrafyada büyük, güçlü olacağız. Cumhurbaşkanımızın da belirttiği gibi, daha adil bir dünyayı bizler inşa edeceğiz," dedi.

İleri, Türkiye'nin 'Terörsüz Türkiye' hedefi doğrultusunda sağlam duruşunun, bölgedeki diğer ülkelerin de güvenliğine katkı sunacağını ifade etti. Hatice Atan ise derneğin, Türkiye genelinde toplam 68 kütüphanenin açılışını gerçekleştirdiğini belirterek, projenin amacının İsrail tarafından katledilen masum çocukların anısını yaşatmak olduğunu dile getirdi.

Açılışın ardından katılımcılar, geri dönüşüm malzemelerinden yapılan "sıfır atık köşesi", kadınların el emeği ile ürettikleri oyuncakların sergilendiği "el emeği göz nuru oyuncaklar" alanı ve çocukların gelişimine yönelik "akıl oyunları köşesi"ni gezerek, çocuklarla etkileşimde bulundular.

Ankara'da "Filistinli Çocuklar Anısına Sevgi ve Barışa Adanmış Kütüphane ve Oyuncak Bahçesi"...

Ankara'da "Filistinli Çocuklar Anısına Sevgi ve Barışa Adanmış Kütüphane ve Oyuncak Bahçesi" açıldı. Açılışta öğrenciler gösteri yaptı.

Ankara'da "Filistinli Çocuklar Anısına Sevgi ve Barışa Adanmış Kütüphane ve Oyuncak Bahçesi"...

Ankara'da "Filistinli Çocuklar Anısına Sevgi ve Barışa Adanmış Kütüphane ve Oyuncak Bahçesi" açıldı. Açılışta öğrenciler gösteri yaptı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı