DOLAR
42,67 -0,22%
EURO
50,08 -0,02%
ALTIN
5.863,93 -0,2%
BITCOIN
3.942.776,96 -0,94%

Ankara’da FETÖ ve DEAŞ operasyonu: 49 şüpheli gözaltına alındı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, terör örgütleri FETÖ/PDY ve DEAŞ’a yönelik iki ayrı soruşturma kapsamında, 49 kişi hakkında gözaltı kararı çıkardı. Şüphelilerin, örgütlerin faaliyetlerine ve ailelerine maddi destek sağladıkları iddia ediliyor.

Yayın Tarihi: 19.12.2023 09:41
Güncelleme Tarihi: 19.12.2023 09:41

Ankara’da FETÖ ve DEAŞ operasyonu: 49 şüpheli gözaltına alındı

Terör örgütleri FETÖ/PDY ve DEAŞ, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü iki ayrı soruşturma sonucunda büyük bir şok yaşadı. Başsavcılık, 49 kişi hakkında gözaltı kararı verdi. Şüphelilerin, örgütlerin faaliyetlerine ve ailelerine maddi destek sağladıkları ortaya çıktı.

FETÖ’NÜN FİRARİ ÜYELERİ YAKALANDI

Başsavcılıktan yapılan açıklamaya göre, FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi oldukları gerekçesiyle firari durumda olan şüphelilerin, Ankara’da saklandıkları adresler belirlendi. Bu kapsamda, 16 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla, Ankara İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, operasyon düzenledi. Operasyonda, 11 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Diğer 5 şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

DEAŞ’IN MALİ KAYNAKLARINA DARBE

Başsavcılık, DEAŞ silahlı terör örgütüne yönelik yürüttüğü başka bir soruşturmada ise, 33 kişi hakkında “Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun’a muhalefet” ve “silahlı terör örgütü üyesi olma” suçlarından gözaltı kararı verdi.

Soruşturma kapsamında, şüphelilerin, hem terör örgütünün örgütsel faaliyetlerinde kullanılmak hem de daha önce etkisiz hale getirilen terör örgütü mensuplarının ailelerine yardımda bulunmak amacıyla örgüt adına mali kaynak temin ettikleri tespit edildi.

Şüphelilerin, Ankara merkezli 8 ilde düzenlenen operasyonlarda gözaltına alındıkları bildirildi.

ŞÜPHELİLER ADLİYEYE SEVK EDİLECEK

Terör örgütleriyle mücadelede toplumun huzuru ve güvenliği için gece gündüz teröre göz açtırmayan emniyet güçleri, bu operasyonlarla terör örgütlerine ağır bir darbe indirdi. Gözaltına alınan şüphelilerin, Ankara İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde işlemlerinin devam ettiği, daha sonra Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilecekleri kaydedildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, terör örgütleri FETÖ/PDY ve DEAŞ’a yönelik soruşturmaların titizlikle yürütüldüğünü ve kamuoyuna gerekli bilgilendirmelerin yapılacağını duyurdu.

Yazar
EDİTÖR

masallahd