Amed Sportif Faaliyetler hazırlık maçında FC Dinamo Batumi'ye 2-0 mağlup

Amed Sportif Faaliyetler, Erzurum'daki hazırlık maçında FC Dinamo Batumi'ye 2-0 yenildi; goller Vordy Mara ve Junior Maurides'ten geldi.

Yayın Tarihi: 11.07.2026 19:58
Güncelleme Tarihi: 11.07.2026 21:01

Amed Sportif Faaliyetler hazırlık maçında FC Dinamo Batumi'ye 2-0 mağlup

Amed Sportif Faaliyetler hazırlık maçında FC Dinamo Batumi'ye 2-0 mağlup

Maç özeti

Trendyol Süper Lig’in yeni ekiplerinden Amed Sportif Faaliyetler, yeni sezon hazırlıkları kapsamında Erzurum’da Gürcistan Erovnuli Ligi temsilcisi FC Dinamo Batumi ile karşılaştı. Palandöken Yüksek İrtifa Kamp Merkezi K7 No’lu sahada oynanan mücadeleyi FC Dinamo Batumi 2-0 kazandı.

Karşılaşmanın gollerini 6. dakikada Vordy Mara ve 65. dakikada Junior Maurides kaydetti. Maçın hakemliğini Alparslan Şen yaparken, yardımcı hakemler Emrah Türkyılmaz ve Erdoğan Çak, dördüncü hakem ise Ömer Nazif Baytar oldu.

Kadrolar ve gözlemler

FC Dinamo Batumi ilk 11’i: Mate Turmanidze, Mamuka Kobakhidze, Dirk Clarkson, Luka Lakvekhetiani, Revaz Chiteshvili, Artiom Milchenko, Giorgi Putkaradze, Vordy Mara, Giorgi Koukreidze, Tornike Kirkitadze, Dmitri Mandrichenko. Teknik direktör: Giorgi Chiabrishvili.

Amed Sportif Faaliyetler ilk 11’i: Mustafa Burak Bozan, Mehmet Yeşil, Amadou Cisse, Kahraman Demirtaş, Ermal Krasniqi, Cem Üstündağ, Ryan Raveloson, Diaa Saba, Daniel Moreno, Berk Özdemir, Florent Hasani. Teknik direktör: Besnik Hasi.

İki takım da ilk yarıda ideal kadrolarına yakın 11’lerle sahadaydı; ikinci yarıda ise genç futbolculara ve yedeklere şans verildi. Bu tür hazırlık maçları, oyuncu uyumunun test edilmesi ve geniş kadronun değerlendirilmesi açısından önem taşıyor.

Maçı tribünden takip edenler arasında, Erzurumspor FK’nın 30 yaşındaki Gürcü sol bek oyuncusu Guram Giorbelidze de yer aldı.

ERZURUM'DA OYNANAN SEZONUN İLK HAZIRLIK MAÇINDA FC DİNAMO BATUMİ, AMED SPORTİF FAALİYETLER'İ 2-0...

ERZURUM'DA OYNANAN SEZONUN İLK HAZIRLIK MAÇINDA FC DİNAMO BATUMİ, AMED SPORTİF FAALİYETLER'İ 2-0 MAĞLUP ETTİ.

ERZURUM'DA OYNANAN SEZONUN İLK HAZIRLIK MAÇINDA FC DİNAMO BATUMİ, AMED SPORTİF FAALİYETLER'İ 2-0...

Yazar
EDİTÖR

Emine Koç

Ben Emine Koç, 23 yaşındayım, Ankara. aksiyon.com.tr Spor kategorisinde yazıyorum. Ben sporun magazininden çok tekniğiyle ilgiliyim. Olimpiyat sporları, voleybol ve basketbol üzerine yazarım. Benim yazılarımda hisler değil, istatistikler ve rakamlar konuşur.