Amasya'da ilk Kitap Fuarı açıldı: 97 yayınevi ve 87 yazar katılıyor

Amasya'da ilk kez düzenlenen Kitap Fuarı, İstasyon Mahallesi kapalı pazaryerinde açıldı; 97 yayınevi ve 87 yazarla 5 Ekim'e kadar sürüyor.

Yayın Tarihi: 27.09.2025 17:41
Güncelleme Tarihi: 27.09.2025 18:03

Amasya'da ilk Kitap Fuarı açıldı: 97 yayınevi ve 87 yazar katılıyor

Amasya'da ilk Kitap Fuarı açıldı

Açılış ve hedefler

Amasya Belediyesince bu yıl ilki düzenlenen Amasya Kitap Fuarı, İstasyon Mahallesi'ndeki kapalı pazar yerinde başladı. Fuarın açılışını Amasya Belediye Başkanı Turgay Sevindi ve CHP Amasya Milletvekili Reşat Karagöz yaptı.

Sevindi, 8 bin 500 yıllık tarihi bulunan Amasya'nın kültür ve sanatın merkezi olması için çalıştıklarını belirterek, "İlkini düzenlediğimiz kitap fuarına müthiş bir katılım var. Amasyalı bunu bekliyormuş, bizler de çok mutluyuz. Devamını getireceğiz. Çocuklarımız, gençlerimiz, yetişkinlerimiz, herkesin çok daha kolayca kitaba ulaşabileceği ortamlar oluşturacağız."

Katılımcılar ve program

Fuar, 5 Ekim'e kadar açık kalacak ve etkinliğe 97 yayınevi katılıyor. Ayrıca fuarda 87 yazar, kitapseverlerle bir araya gelecek.

Fuar katılımcılarından 17 yaşındaki genç yazar Kayra Barın Özder, bilim kurgu türünde bir eser yazdığını belirterek, "Dört kitaplık bir serinin ilk kitabı. Felsefe, gizem gibi birçok konudan oluşuyor." ifadesini kullandı.

Amasya Belediyesince bu yıl ilki düzenlenen Amasya Kitap Fuarı başladı. İstasyon Mahallesi'ndeki...

Amasya Belediyesince bu yıl ilki düzenlenen Amasya Kitap Fuarı başladı. İstasyon Mahallesi'ndeki kapalı pazar yerinde düzenlenen fuarın açılışı, Amasya Belediye Başkanı Turgay Sevindi, CHP Amasya Milletvekili Reşat Karagöz, yazar Ahmet Ümit, tarafından yapıldı.

Amasya Belediyesince bu yıl ilki düzenlenen Amasya Kitap Fuarı başladı. İstasyon Mahallesi'ndeki...

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı