Amasya'da araç çarpan bisikletli hayatını kaybetti: Semih Özer (61)
Amasya’nın Gümüşhacıköy ilçesinde bisiklet turu sırasında bir aracın çarpması sonucu Semih Özer (61) yaşamını yitirdi.
Özer için Merzifon Kara Mustafa Paşa Camii’nde cenaze namazı kılındı ve ardından defnedildi.
Dernekten açıklama
Merkezi Samsun’da bulunan Ekolojik Yaşam Bisiklet Derneği (EKOBİD) yönetimi konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları kaydetti: "Derin bir üzüntü içindeyiz. Ne yazık ki ülkemizde bisikletliler her geçen gün trafikte daha büyük bir risk altında yaşam mücadelesi veriyor. Yollarda sadece pedal çevirmek isteyen insanlar dikkatsizlik, aşırı hız ve kurallara uymamanın bedelini canlarıyla ödüyor. Her bisikletli ölümü sadece bir istatistik değildir. Arkasında dağılan aileler, yarım kalan hayaller ve derin acılar vardır. Bu bir kaza değil önlenebilir can kaybıdır".
Dernek açıklaması, kazanın bireysel bir olay olmanın ötesinde yol güvenliği, denetim ve sürücü davranışlarıyla doğrudan ilişkili olduğunu vurguluyor. Bu tür olayların azaltılması için altyapı düzenlemeleri, denetimlerin güçlendirilmesi ve toplumsal farkındalığın artması gerektiği öne çıkıyor.
AMASYA'DA ARACIN ÇARPTIĞI BİSİKLETLİ HAYATINI KAYBETTİ. ÜYELERİ SEMİH ÖZER'İ BİSİKLET TURU ESNASINDA ARAÇ ÇARPMASI SONUCU KAYBEDEN EKOLOJİK YAŞAM BİSİKLET DERNEĞİ (EKOBİD) YÖNETİMİ, "BU BİR KAZA DEĞİL ÖNLENEBİLİR CAN KAYBIDIR" AÇIKLAMASI YAPTI.