DOLAR
42,7 -0,03%
EURO
50,3 -0,18%
ALTIN
5.930,67 -0,39%
BITCOIN
3.750.105,97 -2,28%

ALTSO Başkanı Eray Erdem: Otellerde can güvenliği önceliğimiz, yangına dayanıklı kapılar için ek süre talebi

ALTSO Başkanı Eray Erdem, can güvenliğini vurgulayarak yangına dayanıklı kapılar için tedarik sorunları gerekçesiyle sürenin 2027 Nisan'a ertelenmesini talep etti.

Yayın Tarihi: 16.12.2025 13:57
Güncelleme Tarihi: 16.12.2025 13:57

ALTSO Başkanı Eray Erdem: Otellerde can güvenliği önceliğimiz, yangına dayanıklı kapılar için ek süre talebi

ALTSO Başkanı Eray Erdem: Otellerde can güvenliği önceliğimiz, yönetmelik ve süre talepleri

TOBB Merkezinde düzenlenen toplantıda sektör temsilcileri tedarik sorunları ve erteleme talebini aktardı

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Eray Erdem, ALTİD Başkanı Cem Özcan ve ALTSO Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Yeniacun, otellerde yangın yönetmeliği konusundaki görüşlerini paylaşmak üzere Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya katıldı.

Toplantıyı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdürü Banu Aslan yönetti. ALTSO heyeti, yönetmeliğin bölgenin gerçekleriyle uyumlu uygulanmasının önemine dikkat çekerek, yangına dayanıklı kapılar için daha önce 31 Aralık 2025 olarak belirlenen sürenin 2027 Nisan ayına ertelenmesini talep etti.

Erdem, toplantıda sektörün yeni çıkacak yönetmelik hakkındaki görüşlerini aktarırken, daha önce Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'a da sundukları tedarikten kaynaklı sorunlar nedeniyle ek süre taleplerini ilettiklerini belirtti. Toplantıya ayrıca Genel Müdür Baban, TOBB Sektör Meclisleri Uzmanı Elif Erol, ALTİD Başkanı Cem Özcan, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri ile çok sayıda bakanlık bürokratı katıldı.

Can güvenliğine sektörün de en az bakanlık kadar öncelik verdiğini vurgulayan Erdem, yönetmeliğin bölge koşullarına uygun uygulanmasının önemine dikkat çekti ve şunları söyledi: "Yangına dayanıklı kapı konusunda zor günler geçiren sektör için tedarikte yaşanan zorluklar nedeniyle 2027 Nisan ayına kadar ek süre talebimizi ilettik."

Erdem taleplerinin gerekçesini şöyle açıkladı: "Çünkü 01 Nisan 2026 tarihine kadar herkes alelacele kapı tedarik ederken fiyatlar da adeta uçuşa geçti. Zaman kısıtlı olunca maalesef fiyat dengeleri bozuluyor. Bu bakımdan ilave süre talep ettik. Ancak her şeye karşın tedarik yapabilen işletmelerin belirlenen süreye kadar işlerini bitirmesini de önemli buluyoruz."

ALTSO Başkanı Erdem, yönetmeliğin uygulanmasının bölge gerçekleri gözetilerek sürdürülmesi gerektiğini ve bu doğrultuda çalışmaların devam ettiğini sözlerine ekledi.

ALANYA TİCARET VE SANAYİ ODASI (ALTSO) BAŞKANI ERAY ERDEM, ALTİD BAŞKANI CEM ÖZCAN VE ALTSO...

ALANYA TİCARET VE SANAYİ ODASI (ALTSO) BAŞKANI ERAY ERDEM, ALTİD BAŞKANI CEM ÖZCAN VE ALTSO YÖNETİM KURULU ÜYESİ HASAN YENİACUN, OTELLERDE YANGIN YÖNETMELİĞİ KONUSUNDA TOBB MERKEZİNDE GERÇEKLEŞEN TOPLANTIYA DAHA KATILDI.

ALANYA TİCARET VE SANAYİ ODASI (ALTSO) BAŞKANI ERAY ERDEM, ALTİD BAŞKANI CEM ÖZCAN VE ALTSO...

Yazar
EDİTÖR

Fatma Öztürk

Merhaba, ben Fatma Öztürk. 26 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Gündem için yerel yönetimler ve şehir haberlerini takip ediyorum. Benim önceliğim insan hikayeleri ve toplumsal sorunlar. Vatandaşın sesini duyurmayı seviyorum, empati yeteneğimin yüksek olduğunu söylerler.