ALTSO Başkanı Eray Erdem: İkamet kısıtlamalarının kaldırılması halinde Alanya yabancı sermaye çekmeye hazır

ALTSO Başkanı Eray Erdem, 2022'den bu yana süren ikamet kısıtlamalarının yatırımcı kaybına yol açtığını, engeller kaldırılırsa Alanya'nın ciddi yabancı sermaye çekebileceğini söyledi.

Yayın Tarihi: 13.04.2026 15:02
Güncelleme Tarihi: 13.04.2026 15:02

ALTSO Başkanı Eray Erdem: İkamet kısıtlamalarının kaldırılması halinde Alanya yabancı sermaye çekmeye hazır

ALTSO Başkanı Eray Erdem: "İkameti açın, desteğe hazırız"

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yabancı sermayeyi ülkeye çekmeye yönelik çağrılarına Alanya iş dünyası da destek verdi. ALTSO Başkanı Eray Erdem, bakanın açıklamalarını sonuna kadar desteklediklerini belirterek "Yabancıya mülk satışının önündeki engelleri kaldırın. Alanya olarak üzerimize düşen katkıyı yapmaya hazırız." dedi.

Erdem, 2022'den bu yana devam eden ikamet kısıtlaması nedeniyle çok sayıda yatırımcıyı komşu destinasyonlara kaptırdıklarını, ilçede halen satılmayı bekleyen çok sayıda gayrimenkul bulunduğunu ve sektörde çok sayıda iflas yaşandığını vurguladı. Kriz sürerken mahalle bazlı kotanın da altında kalınmasına rağmen yabancıya satışın önündeki engellerin henüz kaldırılmadığını ifade etti.

ALTSO Başkanı, sektörün tecrübesi ve potansiyelinin yüksek olduğunu belirterek "Potansiyelimiz yüksek, ciddi yabancı sermaye girişi yaparız." diye konuştu ve ivedilikle gerekli düzenlemelerin yapılması çağrısında bulundu.

Yabancı sermayenin yerel ekonomi için önemi

Erdem, Alanya'nın uluslararası yatırımcılar açısından güçlü bir potansiyele sahip olduğunu belirtti. Bu mülklerin ekonomiye kazandırılmasının ülkeye ciddi döviz girdisi sağlayacağını söyleyen Erdem, inşaat ve emlak sektörünün krizden önemli dersler çıkardığını ve geçmişte yapılan hataların tekrarlanmaması adına sektörün daha planlı ve sürdürülebilir bir yapıya yöneldiğini vurguladı.

Alanya olarak göreve hazırız mesajını yineleyen Erdem, yabancı yatırımcının önünü açacak adımların ekonomik büyümeye doğrudan katkı sağlayacağını belirtti.

ALTSO BAŞKANI ERAY ERDEM

ALTSO BAŞKANI ERAY ERDEM

Yazar
EDİTÖR

Esra Şimşek

Ben Esra Şimşek, 27 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Finans kategorisinde makro ekonomi ve bankacılık sektörünü analiz ediyorum. Hasan'ın aksine ben daha ciddi, kurumsal ve tamamen verilere dayalı bir yazı stiline sahibim. Piyasa analizleri benim işim.