Almanya ve Norveç, Bergen'de Ortak Denizaltı Bakım Merkezi Kuruyor

Almanya ve Norveç, Bergen'de ortak bir denizaltı bakım merkezi kurarak deniz kuvvetleri işbirliğini güçlendirecek.

Yayın Tarihi: 02.12.2024 21:06
Güncelleme Tarihi: 02.12.2024 21:06

Almanya ve Norveç, Bergen'de Ortak Denizaltı Bakım Merkezi Kuruyor

Almanya ve Norveç'ten Ortak Proje

Almanya ve Norveç, Norveç'in Bergen kentinde ortak bir denizaltı bakım merkezi kurma kararı aldı. Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius ve Norveçli mevkidaşı Bjorn Arild Gram, bu yeni tesisin temelini atarak iki ülke deniz kuvvetleri arasındaki işbirliğini artırma hedefini vurguladılar.

Denizaltı İhtiyacı ve Tehditler

Bakan Pistorius, yaptığı açıklamada, Alman Deniz Kuvvetleri için dört yeni denizaltının edinilmesinin şart olduğunu dile getirdi ve Federal Meclis Bütçe Komisyonu'nun bu projeyi onaylayacağını umduğunu ifade etti.

Pistorius, deniz tehditlerinin arttığına dikkat çekerek, "Denizaltılara ihtiyacımız var çünkü denizlerdeki tehdit durumu bunu kesinlikle gerekli kılıyor. Rus donanması, Kuzey Denizi, Kuzey Atlantik ve Baltık Denizi'nde son derece aktif ve açık bir tehdit oluşturuyor." dedi.

Hibrit Saldırılar ve Güçlü Birlik Mesajı

Hibrit saldırılara ve Rusya’dan gelen artan tehditlere de dikkat çeken Bakan Pistorius, "Belirsiz zamanlarda yaşıyoruz ama bugün buradan bir birlik mesajı gönderiyoruz." şeklinde konuştu.

U212 CD Projesi

Almanya ve Norveç, 2021 yılında toplam 6 denizaltının tedariki için Thyssen Krupp Marine Systems ile ortak sözleşme imzaladı. Proje "U212 CD" adıyla yürütülmekte ve her iki ülkenin denizaltıları için ortak tasarım hedeflenmektedir. Yeni denizaltılar yaklaşık 72 metre uzunluğunda olacak ve her birinde 30 kişilik mürettebat yer alabilecek.

Bu İçeriğimiz kaynak olarak Anadolu Ajansını kullanmıştır ve aksiyon.com.tr editör ekibimiz tarafından derlenmiştir.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı