Almanya'nın Yabancı Nefretine Karşı Direnci

CDU Genel Başkanı Friedrich Merz, Almanya'nın yabancı düşmanlığına karşı duracaklarını açıkladı.

Yayın Tarihi: 11.09.2024 15:49
Güncelleme Tarihi: 11.09.2024 15:49

Almanya'nın Yabancı Nefretine Karşı Direnci

Almanya'da Yabancı Düşmanlığına Tepki

Almanya'nın önde gelen muhalefet lideri olan Friedrich Merz, Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Genel Başkanı olarak yapılan açıklamalarla yabancı düşmanlığına karşı durduklarını ifade etti. Federal Meclis'te yapılan bütçe görüşmelerinde göç konusunda değerlendirmelerde bulunan Merz, ülkenin büyük zorluklarla karşı karşıya olduğunu vurguladı.

Almanya'nın Açık ve Yabancı Dostu Olması Gerekiyor

Merz, Almanya’nın "açık ve yabancılar dostu bir ülke" olarak kalmasının önemine dikkat çekti. Ülkede göçmen kökenli vatandaşların uzun yıllardır yaşadığını belirten Merz, bu bireylerin sosyal ve ekonomik hayatta kritik öneme sahip olduklarını belirtti.

Yabancı Düşmanlığına Karşı Net Duruş

"Göçmen kökenlilerin Almanya'ya hoş geldiklerini" ifade eden Merz, her türlü yabancı nefretine karşı kararlılıkla duracaklarını sözlerine ekledi. Ancak, son yıllarda topluma entegre olamayan göçmen sayısının yüksek olduğunu da vurguladı.

Düzensiz Göç ile Mücadele İçin Öneriler

Merz, düzensiz göçün önlenmesi için Başbakan Olaf Scholz'a çeşitli çözüm önerileri sunduğunu açıkladı. Bunlar arasında, düzensiz göçmenlerin Alman sınırlarından geri gönderilmesi ve iltica süreçlerinin ilk ayak bastıkları AB ülkesinde yapılması gerektiği bulunmaktadır. Merz, mevcut hükümet önerilerinin CDU/CSU'nun hedeflerinin çok gerisinde kaldığını ve bu nedenle desteklenemeyeceğini söyledi.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı