Almanya’da şiddetli fırtına: 1 ölü, 3 yaralı
Almanya'nın güney ve güneybatısında üç gündür etkili olan olumsuz hava koşulları sonucu Karlsruhe'de bir kişi yaşamını yitirdi, bölgede çok sayıda hasar ve yaralanma bildirildi.
Karlsruhe'de can kaybı ve yaralanmalar
Karlsruhe'de 60 yaşındaki bisiklet sürücüsü, şiddetli fırtınada devrilen ağacın altında kalarak hayatını kaybetti; olayda ikisi çocuk olmak üzere 3 kişi yaralandı.
Karlsruhe Emniyet Müdürlüğü, şehirde 250'den fazla acil yardım ihbarı alındığını, fırtına ve yağış nedeniyle çok sayıda ağacın devrildiğini, yolların su altında kaldığını ve trafik ışıklarının zarar gördüğünü bildirdi. Polis, sel baskınlarının 19.00-23.00 saatleri arasında meydana geldiğini ve devam eden acil durum nedeniyle müdahalelerin tek merkezden koordine edilmesi amacıyla olağanüstü hal ilan edildiğini açıkladı.
Diğer bölgelerde hasar
Baden-Württemberg eyaletinde "süper hücre" olarak nitelendirilen yağış kütlesi dört bölgede yıkıma yol açtı. Özellikle Ulm kentinde bodrum katları suyla doldu, ağaçlar devrildi ve evlerin çatılarından kopan parçalar yaya geçitleri ile araçların bulunduğu alanlara düştü. Ludwigsburg bölgesindeki Besigheim'de bir evin çatısına yıldırım düşmesi sonucu birkaç kişi hafif yaralandı.
Rems-Murr bölgesinde devrilen ağaçlar bir binada yaklaşık 100.000 euro tutarında hasara yol açtı. Bölge polisi toplamda yaklaşık 50 ihbar aldığını ve bölgede elektrik kesintilerinin yaşandığını bildirdi. Bavyera eyaletinin Swabia bölgesindeki A8 otoyolunda su birikintileri nedeniyle meydana gelen kazalarda bir kişinin ağır, iki kişinin ise hafif yaralandığı açıklandı.
Alman Meteoroloji Dairesi uyarıları
Alman Meteoroloji Dairesi (DWD), ülkenin kuzey ve doğusunda gün içinde şiddetli yağış beklendiğini duyurdu. DWD, uyarı yapılan bölgelerde metrekare başına 25 litreden fazla yağış, iki santimetreden büyük dolu ve saatte 100 kilometreye varan şiddetli rüzgar beklendiğini bildirdi.
DWD, Thüringen ve Bavyera sınırları içinde yer alan 10 bölge için kırmızı alarm ilan etti. Kurumun açıklamasında: "Güneybatıdan gelen gök gürültülü fırtınalar, kısa sürede metrekare başına 35 litreye varan yer yer yoğun yağışın yanı sıra, saatte 70 ile 90 kilometre arasında değişen hızlarda şiddetli rüzgarlar ve yaklaşık 2 santimetre çapında dolu taneleri getirecek" denildi.
Almanya’da üç gündür etkili olumsuz hava şartları nedeniyle Karlsruhe şehrinde 60 yaşındaki bisiklet sürücüsü şiddetli fırtınada devrilen ağacın altında kalarak hayatını kaybetti, olayda 3 kişi de yaralandı.