Berlin'de Çevre Aktivistlerinden Protesto
Almanya, Berlin'de gerçekleştirilen Dünya LNG (Sıvılaştırılmış Doğal Gaz) Zirvesi, çevre aktivistlerinin yoğun tepkisine neden oldu. Zirvenin yapıldığı Adlon Oteli önünde toplanan aktivistler, çeşitli eylemler gerçekleştirerek dikkat çekmek istedi.
Aktivistlerin Eylemi ve Güvenlik Önlemleri
Yaklaşık 300 aktivist, Greenpeace, Fridays for Future (Gelecek için Cumalar) ve Last Generation (Son Nesil) grubundan geldi. Otelin kapılarına ve duvarlarına yeşil boya döken aktivistler, çevre güçlendirmek için geniş güvenlik önlemleri alan polis tarafından engellendi. Bu müdahale sırasında polis, sadece misafirlerin otelin içine girmesine izin verdi.
Sosyal Medyada Tepkiler
Last Generation grubunun sosyal medya platformu X üzerinde yaptığı açıklamada, “Gaz lobisini durdurun, temiz gaz kirli bir yalandır. Yeşil boya, Dünya LNG Zirvesi'nin yeşille yıkanmasını sembolik olarak eleştirmek için döküldü” ifadelerine yer verildi.
Zirve Hakkında Bilgiler
Perşembe gününe kadar sürecek olan Dünya LNG Zirvesi'ne 50 ülkeden 750 üst düzey temsilcinin katıldığı bildirildi. Zirve kapsamında yapılan tartışmalar ve alınan kararlar, enerji politikaları ve çevresel etkiler açısından önemli yankı uyandırmaya devam ediyor.
Almanya'da çevre aktivistleri Berlin'de düzenlenen Dünya LNG (Sıvılaştırılmış Doğal Gaz) Zirvesi'ni protesto etti. Zirvenin yapıldığı Adlon Oteli çevresinde bir araya gelen aktivistler, otelin kapı ve duvarlarına yeşil boya döktü.
Almanya'da çevre aktivistleri Berlin'de düzenlenen Dünya LNG (Sıvılaştırılmış Doğal Gaz) Zirvesi'ni protesto etti. Zirvenin yapıldığı Adlon Oteli çevresinde bir araya gelen aktivistler, otelin kapı ve duvarlarına yeşil boya döktü.