Alkollü ve ehliyetsiz sürücünün aracı park halindeki araçlara çarptı

Eskişehir'de alkollü ve ehliyetsiz sürücünün kaybettiği hakimiyet sonucu beş araç zarar gördü, sürücü ve bir yolcu yaralandı; polis inceleme başlattı.

Yayın Tarihi: 28.06.2026 12:08
Güncelleme Tarihi: 28.06.2026 13:20

Alkollü ve ehliyetsiz sürücünün aracı park halindeki araçlara çarptı

Alkollü ve ehliyetsiz sürücünün aracı park halindeki araçlara çarptı

Eskişehir'in Odunpazarı ilçesi Emek Mahallesi Olgun Sokak'ta dün meydana gelen kazada, D.A. (23) idaresindeki 26 AOM 530 plakalı otomobil sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu park halindeki araçlara yöneldi.

Çarpışma zincirleme şekilde gerçekleşti; 26 AOM 530 plakalı araç önce 26 AS 816 ve 26 AEM 723 plakalı araçlara sürtünme yaptı, ardından 07 BGT 722 plakalı araca çarparak durdu. Çarpmanın etkisiyle 07 BGT 722 plakalı araç hareket ederek 26 AFZ 648 plakalı araca çarptı. Olayda toplam 5 araç zarar gördü.

Yaralılar, cezai işlemler ve sağlık durumu

Kazada 26 AOM 530 plakalı otomobilin sürücüsü ile araçta yolcu olarak bulunan K.C.Ö. (24) yaralandı. Yaralılara olay yerinde ilk müdahaleler yapıldıktan sonra Eskişehir Şehir Hastanesi'ne kaldırıldıkları ve durumlarının iyi olduğu bildirildi.

İhbar üzerine olay yerine sevk edilen polis ve sağlık ekiplerinin incelemelerinde sürücünün 1.67 promil alkollü olduğu ve ehliyetsiz olduğu belirlendi. Sürücüye 65 bin TL, araç sahibine ise 40 bin TL olmak üzere toplam 105 bin TL trafik cezası kesildi.

İnceleme

Polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı ve olay yerinde delil çalışması ile ifadeleri aldı. Yetkililer, titizlikle yürütülen incelemenin ardından sürecin kamuya açık şekilde paylaşılacağını bildirdi.

ESKİŞEHİR'DE ALKOLLÜ VE EHLİYETSİZ SÜRÜCÜNÜN KONTROLÜNDEN ÇIKAN OTOMOBİLİN PARK HALİNDEKİ ARAÇLARA...

ESKİŞEHİR'DE ALKOLLÜ VE EHLİYETSİZ SÜRÜCÜNÜN KONTROLÜNDEN ÇIKAN OTOMOBİLİN PARK HALİNDEKİ ARAÇLARA ÇARPTIĞI TRAFİK KAZASINDA 2 KİŞİ YARALANDI.

ESKİŞEHİR'DE ALKOLLÜ VE EHLİYETSİZ SÜRÜCÜNÜN KONTROLÜNDEN ÇIKAN OTOMOBİLİN PARK HALİNDEKİ ARAÇLARA...

Yazar
EDİTÖR

Ayşe Yıldız

Ben Ayşe Yıldız, 29 yaşındayım. aksiyon.com.tr'nin başkent muhabiriyim. Tahmin edeceğiniz gibi Ankara'da yaşıyorum. Bürokrasi ve diplomasi trafiğini takip ediyorum. Bağlantılarım güçlüdür, resmi dili iyi bilirim ve kulis bilgilerini ilk ben alırım.