Alkollü sürücüye ceza, ehliyetine el konuldu

Edirne'de bir kadın sürücü trafik denetiminde 122 promil alkollü bulundu; yaklaşık 50 bin lira ceza ve 2 yıl süreyle ehliyete el konuldu.

Yayın Tarihi: 28.06.2026 14:32
Güncelleme Tarihi: 28.06.2026 14:39

Alkollü sürücüye ceza, ehliyetine el konuldu

Alkollü sürücüye ceza, ehliyetine el konuldu

Denetim ve tespit

Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekiplerince gerçekleştirilen trafik ve alkol denetimlerinde, uygulama noktasını görünce geri manevra yapan bir otomobil polis ekiplerince durduruldu.

Yapılan kontrolde kadın sürücünün 122 promil alkollü olduğu tespit edildi.

Uygulanan yaptırımlar

Son 5 yıl içerisinde ikinci kez alkollü araç kullandığı belirlenen sürücüye yaklaşık 50 bin lira idari para cezası uygulandı, sürücü belgesine 2 yıl süreyle el konuldu ve araç trafikten men edildi.

Polis ekipleri, trafik güvenliğini sağlamak amacıyla denetimlerin aralıksız sürdürüleceğini belirtti. Uygulama, denetim noktalarına yönelik tepkisel manevraların da ekipler tarafından tespit edildiğini gösterdi.

EDİRNE'DE POLİS EKİPLERİNİN TRAFİK VE ALKOL DENETİMİNDE DURDURULAN KADIN SÜRÜCÜNÜN 122 PROMİL...

EDİRNE'DE POLİS EKİPLERİNİN TRAFİK VE ALKOL DENETİMİNDE DURDURULAN KADIN SÜRÜCÜNÜN 122 PROMİL ALKOLLÜ OLDUĞU BELİRLENDİ. SÜRÜCÜYE YAKLAŞIK 50 BİN LİRA CEZA UYGULANIRKEN, EHLİYETİNE 2 YIL SÜREYLE EL KONULDU.

EDİRNE'DE POLİS EKİPLERİNİN TRAFİK VE ALKOL DENETİMİNDE DURDURULAN KADIN SÜRÜCÜNÜN 122 PROMİL...

Yazar
EDİTÖR

Ahmet Demir

Ben Ahmet Demir, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin 'son dakika' uzmanıyım diyebilirsiniz. Kriz anları benim işim. En stresli anlarda soğukkanlılığımı korurum ve en hızlı, en doğru bilgiyi almak için uğraşırım. Pratik çözümler benden sorulur.