Aliyev, İsrail Dışişleri Bakanı Gideon Saar’ı Bakü'de Kabul Etti
İsrail Dışişleri Bakanı Gideon Saar, resmi temaslarda bulunmak üzere Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye geldi. Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Saar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edildi.
Görüşmede ele alınan konular
Taraflar, geçtiğimiz günlerde İsviçre’nin Davos kentinde gerçekleşen Cumhurbaşkanları düzeyindeki görüşmeden duyulan memnuniyeti dile getirerek ikili gündeme ilişkin konuları değerlendirdi. Görüşmede ekonomi ve ticaret, enerji, turizm, tarım, su kaynakları yönetimi, yüksek teknolojiler ve yapay zeka alanlarındaki iş birliği vurgulandı.
Hükümetlerarası komisyon ve ziyaretlerin rolü
Görüşmede, çeşitli düzeylerdeki karşılıklı ziyaretlerin iki ülke arasındaki iş birliğinin derinleşmesine katkı sağladığına dikkat çekildi. Ayrıca hükümetlerarası komisyonun önemi vurgulanarak, komisyonun bir sonraki toplantısının yakın zamanda yapıldığı da belirtildi.
İş dünyası temsilcileri ve Azerbaycan’daki topluma teşekkür
İsrail Dışişleri Bakanı Saar, ziyaretine geniş bir iş dünyası temsilcisi heyetinin eşlik ettiğini belirterek, ziyaret kapsamında düzenlenecek Azerbaycan-İsrail İş Forumuun ekonomik ve ticari ilişkilerin gelişmesine katkı sağlayacağını söyledi. Saar, ayrıca Azerbaycan’daki Yahudi toplumuna devlet düzeyinde gösterilen ilgi ve destek dolayısıyla Cumhurbaşkanı Aliyev’e teşekkür etti.
Taraflar, görüşmenin devamında karşılıklı ilgi duyulan diğer konular hakkında da görüş alışverişinde bulundu.
HEYETLER ARASI GÖRÜŞME YAPILDI