Aliağa Petkimspor, lig ve Avrupa hedefiyle sıkı çalışıyor
Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Aliağa Petkimspor, hem ligde hem de FIBA Avrupa Kupasında başarı hedefiyle yoğun bir hazırlık dönemi yürütüyor. İzmir temsilcisi, geçen sezon ligi 12 galibiyetle 11. sırada tamamlamıştı ve bu sezon hazırlıklara erken başlayarak performansını yukarı taşımayı amaçlıyor.
Hazırlıklar ve kadro
Başantrenörlüğe Özhan Çıvgının getirilmesiyle takımda yeniden yapılanma süreci hızlandı. Takıma katılan oyuncular arasında Yunus Emre Sonsırma, Boran Güler, Martynas Sajus, Yannick Franke, Roberts Blumbergs, David Efianayi, Daniel Utomi ve Jehyve Floyd yer alıyor. Yönetim ve teknik ekip, bu kadroyla hem ligde hem Avrupa'da rekabetçi bir performans sergilemeyi hedefliyor.
Çıvgın: "İlk turdan sonra yolumuzun açık olacağını düşünüyorum"
Başantrenör Özhan Çıvgın, AA muhabirine yaptığı değerlendirmede takımın yaklaşık bir aydır çalıştığını, yabancı oyuncuların takıma katıldığını ve program dahilinde tempoyu artırdıklarını belirtti. Çıvgın, "Programımız dahilinde tempomuzu arttırarak lige hazırlanmaya çalışıyoruz. Bu sene Avrupa kupası da var. FIBA Avrupa Kupası'nda oynuyoruz. Türkiye ligi de bu sene daha zor olacak." ifadelerini kullandı.
Çıvgın ayrıca hedefleri ve planlamaları hakkında şunları söyledi: "Kendi içimizde konuştuğumuz hedeflerimiz var. Bunlardan önce bizim kendi doğrularımızı sahaya yansıtacak planlamayla ve aksiyonla bunları göstermemiz lazım ki bundan sonra hedeflerimizi revize edip devam etmemiz lazım. Avrupa Kupası'nda şu anda kafamızdaki gidebileceğimiz en üst noktaya kadar gitmek ama orada özellikle ilk turdan sonra yolumuzun açık olacağını düşünüyorum. Türkiye ligi temposu da çok ağır olacak. İki tarafı oynayabilmemiz, adapte olmamız lazım. Bu bizim için en önemlisi. Onun için ilk gruptaki adaptasyonumuz çok önemli."
Çıvgın taraftarlardan tüm maçlarda destek istedi ve takımın temposu yüksek, heyecan verecek bir basketbol oynayacağını sözlerine ekledi.
Oyuncuların değerlendirmesi: "Takım olmaya erken başladık"
Yeni transferlerden Yunus Emre Sonsırma, çalışmaların iyi gittiğini ve takım olma sürecinin erken başladığını vurguladı. Sonsırma, sıcak havada idman yapmanın zorluğuna değinerek, "Takım olmaya erken başladık. Herkes çok istekli, arzulu. Maç maç gidip önümüze bakmak istiyoruz. Play-off'a girmek ve Avrupa'da gidebileceğimiz yere kadar gitmek istiyoruz." dedi.
Teknik ekip, yeni kadro uyumunu hızlandırmak ve hem lig hem Avrupa temposuna adapte olabilmek için hazırlık programını sıkı tutuyor. İlk grup maçlarındaki adaptasyon süreci, sezonun geri kalanı için belirleyici olacak.