Aliağa meclisinde Cemil Tugay’ın parti katılımı değerlendirildi:
Aliağa Belediye Meclisi Ekim Ayı Olağan Toplantısı, Belediye Başkanı Serkan Acar yönetiminde iki birleşim halinde tamamlandı. Toplantıda, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından parti rozeti takılarak AK Partiye katılması gündeme geldi.
Başkan Acar'ın önceliği: şehir ve hizmet:
Mecliste söz alan Başkan Serkan Acar, siyasette tercih değişikliklerinin olabileceğine dikkat çekti ve önceliğin İzmir’e hizmet etmek olduğunu vurguladı. Acar, göreve başlarken Cemil Tugay ile yaptığı ilk görüşmeyi anımsatarak, Ben şehrimi seviyorum. Cemil Başkan’a başarılar diliyorum ifadelerini kullandı. Başkan Acar, siyasî tercihlerden bağımsız olarak sorunların çözümüne odaklanmanın önemine işaret etti.
Grup temsilcilerinin değerlendirmeleri:
Mecliste AK Parti Grup Sözcüsü Mesut Yaşar Aybar, Cemil Tugay’ın AK Parti’ye katılmasından duyduğu memnuniyeti belirtti ve partinin yerel yönetim tecrübesine vurgu yaptı. Aybar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 1994’te İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak başlayan belediyecilik deneyimini anımsattı ve AK Parti’nin yerel hizmet birikiminin kentlere katkı sağlayacağını söyledi.
2027 bütçesi oy birliğiyle kabul edildi:
Toplantıda ayrıca 2027 Mali Yılı Performans Programı ile 2027 Mali Yılı Bütçesi görüşüldü ve mecliste oy birliğiyle kabul edildi. Aliağa Belediyesi’nin 2027 yılı bütçesi 5 milyar 845 milyon TL olarak onaylandı. Başkan Acar, bütçenin Aliağa’ya hayırlı olmasını diledi.
Meclis, dilek ve temennilerin ardından sona erdi. Aliağa Belediye Meclisi’nin bir sonraki toplantısının 3 Kasım 2026 Salı günü saat 18.00’de yapılması kararlaştırıldı.
ALİAĞA BELEDİYE MECLİSİ’NİN EKİM AYI OLAĞAN TOPLANTISI’NDA, İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI CEMİL TUGAY’IN AK PARTİ’YE KATILMASI DA GÜNDEME GELDİ. BELEDİYE BAŞKANI SERKAN ACAR, SİYASİ TERCİHLERİN DEĞİŞEBİLECEĞİNİ BELİRTEREK ASIL ÖNEMLİ OLANIN İZMİR’E HİZMET ETMEK OLDUĞUNU VURGULADI.