Alaşehir'de yeni başsavcı göreve başladı
HSK 2026 yılı Ana Kararnamesi ile Alaşehir Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanan Hüseyin Kantar, düzenlenen karşılama töreninin ardından resmen görevine başladı.
Alaşehir Adliyesi’nde gerçekleştirilen karşılama programında Başsavcı Hüseyin Kantar, adliye personeli tarafından çiçeklerle karşılandı. Göreve başlamasının ardından adliye binasında bulunan tüm birimleri ziyaret eden Kantar, hâkim, savcı ve adliye personeliyle tek tek tanışarak yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Önceki Alaşehir Cumhuriyet Başsavcısı Aydın Tuncay ise HSK kararnamesiyle Niğde Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanmış; mesai arkadaşlarıyla vedalaşmasının ardından yeni görev yerine giderek görevine başlamıştı.
Kastamonu'dan Alaşehir'e uzanan meslek yolculuğu
20 Ekim 1985 tarihinde Kastamonu’da doğan Hüseyin Kantar, ilk, orta ve lise öğrenimini burada tamamladı. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olan Kantar, 2011 yılında Ankara Cumhuriyet Savcısı adayı olarak meslek hayatına başladı.
Meslek hayatı boyunca Mardin’in Derik ilçesi, Sinop’un Boyabat ilçesi, Bolu Cumhuriyet Savcılığı, Çubuk Cumhuriyet Başsavcılığı ve Muş Cumhuriyet Başsavcılığı görevlerinde bulunan Kantar, HSK’nın 2026 yılı Ana Kararnamesi ile Alaşehir Cumhuriyet Başsavcılığına atandı.
Yeni görevine başlayan Başsavcı Hüseyin Kantar’ın, Alaşehir’de adli hizmetlerin daha etkin ve hızlı yürütülmesine yönelik çalışmalara ağırlık vermesi ve yeni adliye hizmet binalarının hayata geçirilmesi için girişimlerde bulunacağı öğrenildi.
HSK 2026 YILI ANA KARARNAMESİ İLE ALAŞEHİR CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI GÖREVİNE ATANAN HÜSEYİN KANTAR, DÜZENLENEN KARŞILAMA TÖRENİNİN ARDINDAN GÖREVİNE BAŞLADI. ADLİYE PERSONELİYLE TEK TEK TANIŞAN KANTAR, BİRİMLERİ ZİYARET EDEREK YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİ ALDI.