Alanya Konaklı Ketenlik'te yangın kontrol altına alındı
Alanya'nın Konaklı Mahallesi Ketenlik mevkiinde saat 12:00 civarında ağaçlık alandan yükselen dumanları gören vatandaşların ihbarı üzerine yangın alarmı verildi. Bölgeye kısa sürede çok sayıda ekip sevk edildi.
Müdahale detayları:
Yangına havadan 1 helikopter ile, karadan ise 3 arazöz, Alanya Belediyesi'ne ait 2 su tankeri, itfaiye ve Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri müdahale etti. Havadan ve karadan eş zamanlı yürütülen çalışmalar sonucu yangın kısa süre içinde kontrol altına alındı.
Zarar ve soruşturma:
Yangında bir sera zarar görürken, ekiplerin çalışmaları sonucunda yaklaşık 10 dönümlük ağaçlık alanın küle döndüğü tespit edildi. Müdahale sonrası ekipler bölgede soğutma çalışması yürüttü. Yangının çıkış nedeni hakkında Orman İşletme Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri tarafından inceleme başlatıldı.
ALANYA İLÇESİNDE AĞAÇLIK ALANDA HENÜZ BELİRLENEMEYEN NEDENLE ÇIKAN YANGIN, EKİPLERİN HAVADAN VE KARADAN MÜDAHALESİYLE KISA SÜREDE KONTROL ALTINA ALINDI.