Alanya'da hava 33, deniz 29 dereceyi gördü, turistler sahillere akın etti
Hava sıcaklığının 33 dereceye, deniz suyu sıcaklığının ise 29 dereceye ulaştığı Antalya'nın Alanya ilçesinde yerli ve yabancı turistler sahillere akın etti. Özellikle dünyaca ünlü Kleopatra Plajı'nda yoğunluk yaşanırken sahil boyunca renkli görüntüler oluştu.
Plajlarda tatilcilerin tercihleri
Yaz aylarının ortasında etkili olan sıcak hava nedeniyle tatilciler deniz ve güneşin tadını çıkarmak için plajlara yöneldi. Alanya'nın en gözde turizm noktalarından Kleopatra Plajı'nda bazı turistler Akdeniz'in serin sularına girerek sıcaklıktan korunmaya çalışırken, bazıları kumsalda güneşlenmeyi tercih etti.
Tekne turları ve sahil hareketliliği
Alanya açıklarında düzenlenen tekne turları da yoğun ilgi gördü. Akdeniz'in berrak sularında geziye çıkan turistler teknelerin güvertelerinde güneşlenerek manzaranın tadını çıkardı. Mavi yolculuğa çıkan tatilciler zaman zaman denize girerek serinlerken, bol bol fotoğraf çekerek tatillerini ölümsüzleştirdi. Öte yandan sahil boyunca yürüyüş yapan vatandaşlar ve turistler cep telefonlarıyla hatıra fotoğrafları çekti; işletmelerde de hareketlilik yaşandı.
Ziyaretçi görüşü
"Alanya’ya daha önceki senelerde gelmiştim. 2 aya yakındır buradayım. Alanya’yı oldukça beğeniyorum. Kleopatra plajı oldukça ünlü bir yer ondan esinlenerek geldim. Herkese buraya gelmelerini tavsiye ediyorum" dedi.
HAVA SICAKLIĞININ 33 DERECEYE, DENİZ SUYU SICAKLIĞININ İSE 29 DERECEYE ULAŞTIĞI ANTALYA'NIN ALANYA İLÇESİNDE YERLİ VE YABANCI TURİSTLER SAHİLLERE AKIN ETTİ.