Alaca'da Yıldızhan Mahallesi'nde çıkan örtü yangını hızlı müdahaleyle engellendi

Alaca'da Yıldızhan Mahallesi'nde çıkan örtü yangını, 112 ihbarı sonrası polis ve Alaca Belediyesi itfaiyesinin müdahalesiyle yapılara sıçramadan söndürüldü.

Yayın Tarihi: 23.08.2026 21:53
Güncelleme Tarihi: 23.08.2026 21:53

Alaca'da Yıldızhan Mahallesi'nde çıkan örtü yangını hızlı müdahaleyle engellendi

Alaca'da Yıldızhan Mahallesi'nde çıkan örtü yangını hızlı müdahaleyle engellendi

Çorum'un Alaca ilçesinde Yıldızhan Mahallesi Cengiz Topel Caddesi yakınlarındaki arazide henüz belirlenemeyen sebeple bir örtü yangını çıktı. Rüzgârın etkisiyle kısa sürede yayılan alevleri gören vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi.

Müdahale ve ihbar süreci:

İhbar üzerine olay yerine polis ve Alaca Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine intikal eden itfaiye ekipleri, yangına hızlı müdahale ederek alevlerin civardaki yapılara sıçramasını engelledi.

Hasar durumu ve soruşturma:

Yangın yapılanlara zarar vermeden söndürüldü. Olayın çıkış nedeni henüz belirlenemediği için ekipler tarafından olay yerinde ve çevresinde inceleme başlatıldı. Yetkililer, yangının rüzgâr altında hızla yayıldığını ve vatandaşların zamanında ihbarının müdahalede belirleyici olduğunu belirtti.

ÇORUM'UN ALACA İLÇESİNDE ÇIKAN ÖRTÜ YANGINI İTFAİYE EKİPLİNİN HIZLI MÜDAHALESİYLE...

ÇORUM'UN ALACA İLÇESİNDE ÇIKAN ÖRTÜ YANGINI İTFAİYE EKİPLİNİN HIZLI MÜDAHALESİYLE SÖNDÜRÜLDÜ.

Yazar
EDİTÖR

Ayşe Yıldız

Ben Ayşe Yıldız, 29 yaşındayım. aksiyon.com.tr'nin başkent muhabiriyim. Tahmin edeceğiniz gibi Ankara'da yaşıyorum. Bürokrasi ve diplomasi trafiğini takip ediyorum. Bağlantılarım güçlüdür, resmi dili iyi bilirim ve kulis bilgilerini ilk ben alırım.