Akyurt’ta hanımlar lokali, taziye evi ve gündüz bakımevinin temeli atıldı

Akyurt Belediyesi, 903 m² kapalı alana sahip hanımlar lokali, taziye evi ve gündüz bakımevinin temelini törenle attı; tesis kreş, kurs ve spor alanları barındıracak.

Yayın Tarihi: 20.05.2026 11:47
Güncelleme Tarihi: 20.05.2026 11:52

Akyurt’ta hanımlar lokali, taziye evi ve gündüz bakımevinin temeli atıldı

Akyurt’ta hanımlar lokali, taziye evi ve gündüz bakımevinin temeli atıldı

Ankara’nın Akyurt ilçesinde Akyurt Belediyesi tarafından hanımlar lokali, taziye evi ve gündüz bakımevinin temeli törenle atıldı. Yeni tesis, ilçede sosyal hizmet ve etkinlik alanlarını genişletmeyi amaçlıyor.

Proje detayları

Proje, bin metrekarelik arazi üzerinde planlanmış olup 903 metrekare kapalı inşaat alanı ve 2 katlı bir yapıdan oluşacak. Tesisin içeriği, farklı yaş ve ihtiyaç gruplarına yönelik çok yönlü hizmet sunacak şekilde tasarlandı.

Öne çıkan donanımlar: lokal alanı, taziye evi, 2 derslikli kreş (çalışan annelere destek amacıyla), üst katta 3 derslikli meslek edindirme ve el sanatları eğitim alanları, spor salonu, idari ofis, mescit, mutfak ve gerekli ıslak hacimler.

Başkanın değerlendirmesi

Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, projenin vatandaş taleplerine yanıt vereceğini vurguladı. Başkan Ayık şu ifadeleri kullandı:

Vatandaşlarımızın burada sosyal alan ile ilgili talepleri vardı. İçleri rahat olsun. Güzel bir projeyle hizmet alanımızı genişletiyoruz. Karşıda çok güzel, modern bir halı saha inşaatımız devam ediyor. Yanındaki parkımızın içerisinde her yaştan vatandaşımız için alanlar mevcut. Binamızın içerisinde lokal, taziye evi ve 2 derslikten oluşan kreşimiz mevcut. Burası çalışan annelerimize destek olacak. Üst katta 3 derslikten oluşan alanda hanımlara yönelik meslek edindirme kursları, el sanatları kursları açılabilecek. Bir spor salonu da tesis içerisinde yer alacak. Bunların yanında idari ofis, mescit, mutfak ve ıslak hacimler ile tüm ihtiyaçları karşılayan güzel bir tesis olacak. Tamamlandığında bugün temelini attığımız gibi hep birlikte açılışını gerçekleştireceğiz. Şimdiden bölgemize, mahallemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Projenin hayata geçirilmesinde emekleri bulunan başkan yardımcılarımıza, Fen İşleri Müdürlüğümüze, çalışma arkadaşlarımıza ve Meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Hep birlikte Akyurt’a daha iyi hizmet etmenin gayreti içerisindeyiz

Tören ve katılımcılar

Akyurt Müftüsü Adem Yıldız tarafından yapılan duanın ardından temel atma gerçekleştirildi. Törene Akyurt Kaymakamı Hamit Genç, Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, AK Parti İlçe Başkanı Murat Yıldırım, MHP İlçe Başkanı Yalçın Yalçınkaya, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, birim müdürleri, idari amirler, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tesisin inşaatının tamamlanmasının ardından düzenlenecek açılış töreniyle hizmete alınması planlanıyor.

ANKARA'NIN AKYURT İLÇESİNDE HANIMLAR LOKALİ, TAZİYE EVİ VE GÜNDÜZ BAKIMEVİNİN TEMELİ TÖRENLE...

ANKARA'NIN AKYURT İLÇESİNDE HANIMLAR LOKALİ, TAZİYE EVİ VE GÜNDÜZ BAKIMEVİNİN TEMELİ TÖRENLE ATILDI.

ANKARA'NIN AKYURT İLÇESİNDE HANIMLAR LOKALİ, TAZİYE EVİ VE GÜNDÜZ BAKIMEVİNİN TEMELİ TÖRENLE...

Yazar
EDİTÖR

Ahmet Demir

Ben Ahmet Demir, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin 'son dakika' uzmanıyım diyebilirsiniz. Kriz anları benim işim. En stresli anlarda soğukkanlılığımı korurum ve en hızlı, en doğru bilgiyi almak için uğraşırım. Pratik çözümler benden sorulur.