Aksaray POMEM'de 485 kadın polis adayı mezun oldu
Tören ve eğitim süreci
Aksaray Şehit Önder Güzel Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğünde düzenlenen 32. Dönem Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) mezuniyet töreninde 485 kadın polis adayı diplomalarını aldı. Yaklaşık 10 ay süren eğitim döneminin tamamlanmasının ardından mezunlar görev yerlerine atandı.
Törene katılan protokol üyeleri ve davetliler önünde yapılan programda, mezuniyetin adaylar için hem bir gurur hem de yeni sorumlulukların başlangıcı olduğuna vurgu yapıldı.
Vali Murat Duru'nun mesajı
Törende konuşan Aksaray Valisi Murat Duru, mezuniyet gününün gurur, heyecan ve hüzün duygularını aynı anda barındıran özel bir an olduğunu belirtti. Vali Duru, 8 Eylül'de başlayan disiplinli ve yoğun eğitim sürecinin başarıyla tamamlandığını ifade etti.
Protokol ve tören akışı
Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından dereceye giren öğrencilere teşekkür belgesi verildi. Mezun olan polis adayları, düzenlenen geçiş töreninde protokolü selamladı ve tören, mezunların kep atması ile sona erdi.
32. Dönem mezunlarının mesleğe katılımı, yerel güvenlik yapılanmasında kadın personel varlığının güçlenmesine katkı sağlayacak bir adım olarak değerlendirildi.
AKSARAY ŞEHİT ÖNDER GÜZEL POLİS MESLEK EĞİTİM MERKEZİNDE DÜZENLENEN 32. DÖNEM POMEM MEZUNİYET TÖRENİNDE 485 KADIN POLİS ADAYI MEZUN OLDU.