Aksaray'da Türk Polis Teşkilatı'nın 181. kuruluş yılı kutlandı
Aksaray'da, 10 Nisan Polis Haftası etkinlikleri çerçevesinde Türk Polis Teşkilatı'nın 181. yıl dönümü çeşitli törenlerle kutlandı. Etkinlikler, 15 Temmuz Milli İrade Meydanı'nda düzenlenen resmi programla başladı ve yoğun katılımla gerçekleştirildi.
Tören programı ve resmi anma
Programa; emniyet ve jandarma teşkilatı başta olmak üzere protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tören kapsamında ilk olarak Aksaray İl Emniyet Müdürü Bekir Demir ile Şehit Önder Güzel Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) Müdürü Naim Cengiz tarafından Atatürk anıtına çelenk sunuldu. Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
Kortej geçidi ve şehitlik ziyareti
Törenin devamında polisler, POMEM öğrencileri, polis bandosu ve emniyete ait araçların yer aldığı kortej geçişi gerçekleştirildi. Geçiş, protokol üyeleri ve vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. Tören programı daha sonra şehitlik ziyaretleri ile sürdü; şehit kabirleri ziyaret edilerek çiçek bırakıldı.
Gerçekleştirilen etkinlikler, polis teşkilatının kuruluş yıl dönümünde kamu kurumları, güvenlik güçleri ve vatandaşlar arasında bir araya gelme ve anma geleneğinin Aksaray'da da devam ettiğini gösterdi.
TÜRK POLİS TEŞKİLATININ 181. YIL DÖNÜMÜ AKSARAY’DA ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI.