Bist 100
10.218,58 0%
DOLAR
32,23 0,02%
EURO
34,75 -0,41%
ALTIN
2.431,31 -0,04%

Akşamdan kalan pilavı sakın atmayın! Birbirinden lezzetli 5 tarifle sofranız şenlenecek

İsrafın önlenmesi ve tasarrufun sağlanması adına her birimizin yapabileceği küçük adımlar var. Mutfaklarımızda sıkça karşılaştığımız arta kalan pilavı değerlendirmenin lezzetli ve yaratıcı yollarını sizin için derledik. Artık pilavla yapabileceğiniz birbirinden lezzetli 5 tarifi var. İşte detaylar...

Yayın Tarihi: 25.03.2024 17:43
Güncelleme Tarihi: 25.03.2024 17:43

Akşamdan kalan pilavı sakın atmayın! Birbirinden lezzetli 5 tarifle sofranız şenlenecek

Artık pilavdan yapılabilecek farklı lezzetlerle, hem çevreye duyarlı bir yaklaşım sergilemek hem de tasarruf etmek mümkün. İşte artan pilavı değerlendirmek için 5 farklı ve lezzetli seçenek:

Pilav Köftesi: Geriye kalan pilavı baharatlar ve kıyma ile yoğurarak nefis köfteler haline getirebilirsiniz. Galeta ununa bulayıp kızartarak servis edebilirsiniz.

Pilav Salatası: Pilavı çeşitli doğranmış sebzelerle bir araya getirerek ferahlatıcı bir salata yapabilirsiniz. Üzerine limon suyu ve zeytinyağı ekleyerek lezzetlendirebilirsiniz.

Pilav Dolması: Biber, patlıcan veya kabak gibi sebzeleri pilavla doldurarak geleneksel dolma tariflerine yeni bir soluk getirebilirsiniz. Üzerlerine lezzetli bir domates sosu gezdirerek fırında pişirebilirsiniz.

Pilav Çorbası: Artan pilavı su veya et suyuyla karıştırarak doyurucu bir çorba hazırlayabilirsiniz. Üzerine taze nane veya dereotu ile servis ederek lezzetini artırabilirsiniz.

Pilav Omleti: Pilavı çırpılmış yumurta ile karıştırarak harika bir omlet yapabilirsiniz. İçine isteğe bağlı olarak peynir veya sebzeler ekleyerek zenginleştirebilirsiniz.

Bu yaratıcı tariflerle artan pilavı değerlendirerek, hem evinizde israfı önleyebilir hem de lezzetli yeni yemekler deneyebilirsiniz.