Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Akşam çayının yanına çıtır çıtır paçanga böreğiniz hazır! Bu tarif deneyeni müptelası yapacak

Evinizde kendi paçanga böreğini yapmak istiyorsanız, bu tarif tam olarak size göre. Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden olan paçanga böreğini bu tarifte denedikten sonra müptelası olacaksınız. Deneyen herkes 3 - 5 tane daha isteyecek. Fazla fazla yapmayı kesinlikle unutmayın!

Yayın Tarihi: 21.12.2023 16:10
Güncelleme Tarihi: 21.12.2023 16:10

Akşam çayının yanına çıtır çıtır paçanga böreğiniz hazır! Bu tarif deneyeni müptelası yapacak

Mutfakların vazgeçilmez lezzetlerinden birisi olan paçanga böreği şimdi çıtır çıtır ve lezzetli bir formuyla sofraları süslemeye hazır sizleri bekliyor. Çıtır paçanga böreği nefis iç harcı ve özel hamuruyla her ısırıkta sizlere ayrı bir lezzet şölenini yaşatacak. Çıtır çıtır bu yenilikçi versiyon sayesinde geleneksel lezzete yeni dokunuşlar katmaya hazır olun. Paçanga böreğini sevenler bu yeni dokunuşlara bayılacak.

Çıtır paçanga hangi böreğinizin nefis kokusu fırına attıktan sonra mutfağınızı hatta tüm apartmanı saracak. 10 dakikada hazırlayacağınız, 15 dakikada da pişirceğiniz bu lezzetli atıştırmalığı dilerseniz bu akşama dilerseniz yarın sabah kahvaltısına hazırlayabilirsiniz. İşte çıtır paçanga böreğinin tarifi ve malzemeleri...

ÇITIR PAÇANGA BÖREĞİ TARİFİ MALZEMELERİ

  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 2 adet adet orta boy domates 
  • 8 - 9 dilim sucuk
  • 1 çay kaşığı ölçüsünde tuz 
  • Yarım çay kaşığı ölçüsünde kekik
  • 6 adet baklavalık yufka
  • 2 yemek kaşığı ölçüsünde tereyağı 

ÇITIR PAÇANGA BÖREĞI TARİFİ

ÇITIR PAÇANGA BÖREĞI TARİFİ NASIL YAPILIR?

  1. İç harcını hazırlamak için tüm malzemelerin hepsini bir karıştırma kabının içersine alıp, bir kaşık yardımıyla güzelce karıştıralım.
  2. Daha sonra bir tane baklavalık yufkayı serip üzerine eritmiş olduğumuz tereyağını güzelce sürelim.
  3. Üzerine ise bir yufka daha sererek, biraz daha yağ sürmeyi unutmayalım. Daha sonra iç malzemesini de ekleyerek rulo şeklinde saralım.
  4. Fırına vereceğimiz borcama sırayla yerleştirip üzerlerine tekrardan bir kat daha tereyağı sürmeyi unutmayalım.
  5. Önceden ısıtmış olduğumuz 200 derecelik fırında yaklaşık olarak 15 dakika kadar pişirelim. 
  6. Fırından aldığımız böreklerimizi dilimleyerek servis edelim. 
Dilerseniz sabah kahvaltınızda dilerseniz de bu akşam çayınızın yanında yapacağınız, yalnızca hazırlamak için 10 dakikanızı alacak bu lezzetti atıştırmalık paçanga böreğinden 4 - 6 kişilik porsiyon çıkması mümkün. Herkese afiyet olsun...