![Akşam çayının yanına çıtır çıtır paçanga böreğiniz hazır! Bu tarif deneyeni müptelası yapacak](https://cdn.aksiyon.com.tr/uploads/1280x720/images/202312/aksam-cayinin-yanina-citir-citir-pacanga-boreginiz-hazir-bu-tarif-deneyeni-muptelasi-yapacak-1200-241090.jpg)
Mutfakların vazgeçilmez lezzetlerinden birisi olan paçanga böreği şimdi çıtır çıtır ve lezzetli bir formuyla sofraları süslemeye hazır sizleri bekliyor. Çıtır paçanga böreği nefis iç harcı ve özel hamuruyla her ısırıkta sizlere ayrı bir lezzet şölenini yaşatacak. Çıtır çıtır bu yenilikçi versiyon sayesinde geleneksel lezzete yeni dokunuşlar katmaya hazır olun. Paçanga böreğini sevenler bu yeni dokunuşlara bayılacak.
Çıtır paçanga hangi böreğinizin nefis kokusu fırına attıktan sonra mutfağınızı hatta tüm apartmanı saracak. 10 dakikada hazırlayacağınız, 15 dakikada da pişirceğiniz bu lezzetli atıştırmalığı dilerseniz bu akşama dilerseniz yarın sabah kahvaltısına hazırlayabilirsiniz. İşte çıtır paçanga böreğinin tarifi ve malzemeleri...
ÇITIR PAÇANGA BÖREĞİ TARİFİ MALZEMELERİ
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet yeşil biber
- 2 adet adet orta boy domates
- 8 - 9 dilim sucuk
- 1 çay kaşığı ölçüsünde tuz
- Yarım çay kaşığı ölçüsünde kekik
- 6 adet baklavalık yufka
- 2 yemek kaşığı ölçüsünde tereyağı
ÇITIR PAÇANGA BÖREĞI TARİFİ NASIL YAPILIR?
- İç harcını hazırlamak için tüm malzemelerin hepsini bir karıştırma kabının içersine alıp, bir kaşık yardımıyla güzelce karıştıralım.
- Daha sonra bir tane baklavalık yufkayı serip üzerine eritmiş olduğumuz tereyağını güzelce sürelim.
- Üzerine ise bir yufka daha sererek, biraz daha yağ sürmeyi unutmayalım. Daha sonra iç malzemesini de ekleyerek rulo şeklinde saralım.
- Fırına vereceğimiz borcama sırayla yerleştirip üzerlerine tekrardan bir kat daha tereyağı sürmeyi unutmayalım.
- Önceden ısıtmış olduğumuz 200 derecelik fırında yaklaşık olarak 15 dakika kadar pişirelim.
- Fırından aldığımız böreklerimizi dilimleyerek servis edelim.