Akpınar'da modern dönüşüm tamamlanıyor: Malatya'nın ticaret aksı finale hazırlanıyor

Sami Er, Akpınar ve Halfettin bölgesindeki altyapı ve üstyapı çalışmalarının final aşamasına geldiğini, yolun kısa süre içinde tamamlanacağını açıkladı.

Yayın Tarihi: 21.08.2026 14:12
Güncelleme Tarihi: 21.08.2026 14:12

Akpınar'da modern dönüşüm tamamlanıyor: Malatya'nın ticaret aksı finale hazırlanıyor

Akpınar'da çalışmaların son aşaması:

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, şehrin farklı noktalarında yürütülen yoğun çalışmaları aktardı. Başkan Er, Akpınar ve Halfettin bölgesindeki altyapı ve üstyapı çalışmalarının final aşamasına geldiğini belirtti ve projenin kısa süre içinde tamamlanıp hizmete açılacağını ifade etti.

İncelemeler, Fuzuli, Kışla ve İnönü caddelerini Kuzey Kuşak Yolu'na bağlayan, kentin en önemli ulaşım akslarından biri olan Akpınar Caddesinde yapıldı. Çalışmayı yürüten birim olarak Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı adı verildi.

altyapıda kapsamlı yenileme:

Yolda yürütülen işler arasında kaldırım, aydınlatma ve otopark cepleri düzenlemeleri ile birlikte, altyapının tamamına yönelik yenileme yer alıyor. Proje kapsamında yağmur suyu, kanalizasyon, içme suyu, doğal gaz, elektrik ve telekom altyapıları tamamen yenilendi; altyapı çalışmaları tamamlanmadan üstyapıya geçilmedi.

Yol; çift gidiş-çift geliş olarak planlandı ve genişliği 30 metre olarak tasarlandı. Bu düzenleme, çarşı içi ulaşımın akışını güçlendirmeyi ve bölgede trafik konforunu arttırmayı hedefliyor.

ulaşım bağlantıları, otopark ve düzenlemeler:

Akpınar güzergâhı Fuzuli Caddesi'nden başlayarak Söğütlü Camii arkasından dört şeritli olarak devam edecek ve Akpınar Caddesi üzerinden çevre yoluna bağlantı sağlanacak. Başkan Er, çarşı merkezinde inşa edilen otoparklarla birlikte Akpınar Caddesi üzerinde park yasağı uygulanacağını bildirdi.

Sami Er, denetimler sırasında projenin şehir merkezindeki ticaret akışını düzenleyeceğini ve esnafın yeniden iş yerlerine taşınma sürecini kolaylaştıracağını vurguladı.

esnafın dönüşümü ve kentsel dayanıklılık:

Çalışmalar sırasında bölge esnafını ziyaret eden Başkan Er, Malatya'nın deprem sonrası sadece yaralarını sarmakla kalmayıp geleceğe dönük yeniden inşa süreçlerini de yürüttüklerini söyledi. Er'in ifadeleri arasında şunlar yer aldı: "Malatya sadece küllerinden doğmuyor. Sadece depremin yaralarını sarmıyoruz. Biz geleceğin Malatya’sını inşa ediyoruz. Binalarıyla, ofisleriyle, dükkânlarıyla ve konutlarıyla son derece modern, yaşanabilir ve en önemlisi dirençli bir şehir oluşturuyoruz."

Başkan Er, vatandaşlardan çalışmaların tamamlanması için sabır talep ederek, "Biz de arkadaşlarımızla birlikte daha fazla gayret ederek Malatya’da yaşamın normalleşmesini sağlayacağız. Aslında normalleştik ancak hedefimiz vatandaşlarımıza daha konforlu bir hayat sunmak" dedi.

Yetkililer, Akpınar'daki yol ve altyapı düzenlemeleri tamamlandığında bölgenin hem ticari hem de ulaşım açısından önemli ölçüde rahatlayacağını ve kentin genel görünümünün iyileşeceğini bildiriyor.

MALATYA’NIN KALBİ AKPINAR’DA BÜYÜK DÖNÜŞÜM

MALATYA’NIN KALBİ AKPINAR’DA BÜYÜK DÖNÜŞÜM

Yazar
EDİTÖR

Meryem Özdemir

Ben Meryem Özdemir, 24 yaşındayım, Bursa'dan çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem'deyim ama spesifik olarak eğitim ve sağlık politikalarındaki güncel gelişmelere odaklanıyorum. Öğrenmeye açık, meraklı ve enerjik bir yapım var.