Akhisar'da ilkokul sınıfının tavan sıvası düştü: 3 öğrenci yaralandı, tedavi sonrası taburcu edildi

Manisa Akhisar'da Ticaret Odası İlkokulu'nda tavan sıvası düşmesi sonucu 3 öğrenci yaralandı; tedavilerinin ardından taburcu edildi, sınıf kullanıma kapatıldı.

Yayın Tarihi: 01.04.2026 11:09
Güncelleme Tarihi: 01.04.2026 11:53

Akhisar'da ilkokul sınıfının tavan sıvası düştü: 3 öğrenci yaralandı, tedavi sonrası taburcu edildi

Akhisar'da ilkokul sınıfının tavan sıvası düştü

Manisa'nın Akhisar ilçesindeki Ticaret Odası İlkokulunda bir sınıfın tavanından sıva parçalarının düşmesi sonucu 3 öğrenci başlarından yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine 112 Acil Servis ekipleri sevk edildi ve ilk müdahaleler olay yerinde yapıldı.

Yaralıların tedavisi ve durumu

Yaralı öğrenciler, Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Hastane yetkililerinin verdiği bilgiye göre öğrencilerin sağlık durumları iyi olarak değerlendirildi ve tedavilerinin ardından taburcu edildikleri bildirildi.

İnceleme, güvenlik önlemleri ve yapılacak çalışmalar

Olay sonrası söz konusu sınıf kullanıma kapatıldı. Bölgeye gelen olay yeri inceleme ekipleri detaylı çalışma başlatırken, konunun teknik boyutunu değerlendirmek üzere bilirkişi heyeti görevlendirildi. Yetkililer, binanın 1999 yapımı olduğunu belirterek gerekli kontrollerin başlatıldığını ve incelemelerin tamamlanmasının ardından bakım ve tadilat çalışmalarının gerçekleştirileceğini söyledi.

Yetkililer ayrıca, olayın kesin nedeninin yapılacak teknik değerlendirmeler sonrası netlik kazanacağını vurguladı ve benzer olayların tekrarlanmaması için gerekli tüm önlemlerin alınacağını bildirdi.

AKHİSAR'DAKİ TİCARET ODASI İLKOKULU'NDA BİR SINIFIN TAVANINDAN SIVA PARÇALARI DÜŞTÜ.

AKHİSAR'DAKİ TİCARET ODASI İLKOKULU'NDA BİR SINIFIN TAVANINDAN SIVA PARÇALARI DÜŞTÜ.

AKHİSAR'DAKİ TİCARET ODASI İLKOKULU'NDA BİR SINIFIN TAVANINDAN SIVA PARÇALARI DÜŞTÜ.

Yazar
EDİTÖR

Fatma Öztürk

Merhaba, ben Fatma Öztürk. 26 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Gündem için yerel yönetimler ve şehir haberlerini takip ediyorum. Benim önceliğim insan hikayeleri ve toplumsal sorunlar. Vatandaşın sesini duyurmayı seviyorum, empati yeteneğimin yüksek olduğunu söylerler.