DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0,01%
BITCOIN
3.852.619,44 0,04%

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten Netanyahu'ya Sert Tepki

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Netanyahu hükümetini Nazi siyaseti uygulamakla suçladı ve Filistin'in Doğu Kudüs başkentli devletine sahip çıkma çağrısı yaptı.

Yayın Tarihi: 03.07.2025 12:27
Güncelleme Tarihi: 03.07.2025 12:27

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten Netanyahu'ya Sert Tepki

AK Parti Sözcüsü'nden Netanyahu'ya Tepki

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun açıklamalarına sert bir yanıt verdi. Çelik, Netanyahu hükümetinin her gün yeniden 'Nazi siyaseti' izlediğini ifade ederek, bu durumun tüm dünya için bir tehdit oluşturduğunu vurguladı.

Filistin'in Bağımsızlığına Destek

Çelik, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, 'Netanyahu hükümeti her gün yeni bir Nazi siyasetine imza atıyor. Bu tüm dünya için tehdittir. Çağdaş Nazilerin bu saldırganlığına karşı herkes birlikte hareket etmelidir. Başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devletine karşıt her girişimi reddediyoruz' ifadelerini kullandı.

Batı Şeria'nın İlhası Üzerine Açıklamalar

Ömer Çelik, Netanyahu hükümetinin üyelerinin Batı Şeria'nın ilhak edilmesine yönelik açıklamalarını da eleştirerek, bu durumun yeni bir saldırganlık eylemi olduğunu belirtti. Çelik, bu tür yaklaşımların çok daha büyük istikrarsızlaştırıcı sonuçlar doğurabileceğini ifade etti ve uluslararası toplumun bu saldırganlığı reddetmesi gerektiğini vurguladı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı