Bist 100
10.739,57 0%
DOLAR
32,21 0,11%
EURO
35,01 0,06%
ALTIN
2.488,67 -0,37%

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik İmamoğlu'nun Hamas sözlerini eleştirdi!

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MYK toplantısından sonra gündeme ilişkin çeşitli açıklamalarda bulundu.

Yayın Tarihi: 30.04.2024 17:52
Güncelleme Tarihi: 30.04.2024 17:52

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik İmamoğlu'nun Hamas sözlerini eleştirdi!

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK toplantısının ardından Gazze’nin birinci gündem olduğunu açıkladı. Tüm dünyada protestoların arttığı ve herkesin Filistin’in davasından yana olduğunu ifade eden Ömer Çelik, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun soykırım siyaseti yaptığını kaydetti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da bu iradeye karşı durduğunu ve İsrail’in soykırımı derhal bitirmesi gerektiğini ifade etti.

İran ile İsrail arasında olan gerilime dikkat çeken Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 12 yıl aranın ardından yaptığı Irak ziyaretine dikkat çekti. Son derece kapsamlı bir görüşme yapıldığını ifade eden Ömer Çelik, terörle mücadele konusunun konuşulduğunu ifade etti. Ayrıca Almanya ile diplomatik kanallar açıldığını ve mevcut diplomatik ilişkilerin de dünyaya örnek olabileceği işlere imza atıldığını ekledi. 

Gündem ne olursa olsun Azerbaycan’la ilgili her türlü konuyu yakından takip ettiklerini ifade eden Ömer Çelik, 19 Nisan’da sınır konusunda Azerbaycan Başbakan Yardımcısı ile Ermenistan Başbakan Yardımcısı'nın heyetlerinin bir araya geldiğini hatırlattı. Sembolik bir sınır taşı yerleştirdiklerini söyleyen Çelik, Azerbaycan’a dönük saldırılardan vazgeçilmesi mesajını verdi. 

DEM Parti’nin bazı yöneticilerinin İstiklal Marşı okumaması, Türk bayrağını ve Mustafa Kemal Atatürk tablolarının belediyeden kaldırmalarını eleştiren Çelik, herkesi Türk değerlerine saygı duymaya davet etti. Daha sonra da Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile ekibine olan desteğinin tam olduğunu, gelecek çalışmalara dair kararların da ileride paylaşılacağını ifade etti. 

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne yönelik eleştirileri de yanıtlayan AK Parti Sözcüsü Çelik, vatandaşlara verilen hakların geri alınamayacağı ve sistemin çeşitli testlerden başarıyla geçtiğini aktardı. Aksayan yönlerin her zaman düzeltilebileceğini de ekledi. 

Bir diğer yandan atanamayan öğretmenlere saygılarını yollayan Ömer Çelik, atama takvimlerinin şimdiden çalışıldığını ifade etti. Kısa süre sonra da atamaların açıklanacağını belirtti. 

İmamoğlu’nun Hamas açıklamasına eleştiri 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Hamas’la ilgili “terör” tanımlamasını eleştiren Çelik, Hamas’ın terör örgütü olarak suçlanmasının yanlış olduğunu belirtti. Ayrıca Hamas’ın değil, İsrail ve Netanyahu’nun soykırımcı politikalar uygulayarak Filistinli sivilleri hedef aldığını ekledi.