DOLAR
42,81 -0,03%
EURO
50,33 -0,33%
ALTIN
6.089,21 -1,95%
BITCOIN
3.853.620,88 -2,01%

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten CHP Genel Başkanı Özel'e Tepki

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Filistin konusundaki ifadesine tepki gösterdi.

Yayın Tarihi: 08.02.2025 12:31
Güncelleme Tarihi: 08.02.2025 12:31

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten CHP Genel Başkanı Özel'e Tepki

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Açıklamalarına Tepki

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in, ABD yönetiminin Gazzelileri sürgün planına yönelik Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sessiz kaldığına dair yaptığı açıklamalara tepki gösterdi.

Çelik, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, Özel'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Filistin konusundaki hassasiyetini sorguladığını belirtti. Çelik, “Özgür Özel'in bu tutumu, tam bir siyasi gaflettir.” ifadesini kullandı.

Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın siyasi kariyeri boyunca ulusal ve uluslararası platformlarda Filistin davası için önemli cesaret gösterdiğini vurguladı. Ömer Çelik, “Cumhurbaşkanımız, 1967 sınırlarında, başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız, egemen ve coğrafi bütünlüğe sahip bir Filistin Devleti'nin kurulmasını savunan bir liderdir.” diye konuştu.

Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hamas ile ilgili söylemlerine de değinen Çelik, Erdoğan'ın Hamas'ı 'Öz vatanını savunan kişiler' olarak nitelendirdiğini hatırlattı. Özel'in, İsrail'in saldırıları sırasında Hamas hakkında yaptıklarını eleştiren Çelik, “Özgür Özel, Cumhurbaşkanımızın samimiyetini sorgulamaya kalkması, siyasi dalaletten başka bir şey değildir.” şeklinde konuştu.

Sonuç olarak, Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tarih boyunca Filistinlilere olan desteğini ve insanlık vicdanının temsilcisi olduğunu vurgulayarak, konu hakkında Özgür Özel'in tutumunun eleştirdi.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı