İnsan Hakları Eğitim Kampı Detayları
AK Parti Genel Merkez İnsan Hakları Başkanlığı, 5-6-7 Ağustos tarihlerinde Kocaeli'nin Diriliş Kampı Tesisleri'nde ikinci İnsan Hakları Eğitim Kampı'nı gerçekleştirecek. Eğitim kampı, 18-30 yaş arası 500 gence yönelik düzenleniyor.
Kampa katılacak olan gençler, üç gün boyunca insan hakları konusunda çeşitli eğitimler alacak ve sosyal-kültürel etkinliklere katılacaklar. İnsan hakları kavramları, uygulamaları ve güncel meseleler üzerine uzman akademisyenler, AK Parti genel başkan yardımcıları, milletvekilleri ve Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyeleri ile etkileşimli oturumlar düzenlenecek.
Eğitim Konuları ve Etkinlikler
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Yalçın, eğitimlerin başlıklarını Dünya Düzeni ve İnsan Hakları, Türkiye Siyasetinde İnsan Hakları, ve AK Parti ve İnsan Hakları olarak belirtti. Katılımcılar, bunların yanı sıra futbol, voleybol, tenis ve okçuluk gibi sportif faaliyetler ile belgesel ve film gösterimleri gibi sosyal etkinliklerde yer alacaklar.
Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan'ın da katılım sağlayacağı kamp, insan hakları ile ilgili küresel sorunlar üzerine tartışmalar yürütecek. Yalçın, Gazze'deki durumun ve diğer bölgelerdeki insan hakları ihlallerine dikkat çekerek, bu meselelerin gençlerle birlikte değerlendirileceğini vurguladı.
Dijital Dünyanın Etkileri
Kampın bir diğer önemli konusu ise dijitalleşmenin insan haklarına etkileri olacak. Yalçın, dijital dünyanın yarattığı adaletsizlikler ve bu değişimlerin gençlerin hayatını nasıl etkilediğini detaylı olarak tartışacaklarını belirtti. Kamp kapsamında interaktif oturumlarla bu konular birçok boyutuyla ele alınacak.