Bist 100
10.471,32 0%
DOLAR
32,82 0,03%
EURO
35,07 -0,09%
ALTIN
2.441,39 -0,18%

AK Parti MKYK toplantısı sonrası Ömer Çelik açıklamalarına başladı!

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı sonrası açıklamalarda bulunuyor. Toplantı sona ererken Ömer Çelik, Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü olarak toplantının gündemini aktarıyor.

Yayın Tarihi: 22.05.2024 16:51
Güncelleme Tarihi: 22.05.2024 17:00

AK Parti MKYK toplantısı sonrası Ömer Çelik açıklamalarına başladı!

Bugün Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde toplanan AK Parti, MKYK toplantısını tamamladı. Toplantı sonrasında açıklamalar ise Ömer Çelik’ten geldi. Kapsamlı bir değerlendirme yaptıklarını aktaran Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yoğun bir mesaisi olacağını kaydetti. Gazze meselesi başta olmak üzere aynı hedefe odaklandıklarını kaydeden Çelik, İran devletine taziye dileklerini iletti. Bu zor günlerde İran’ın yanında olacaklarını ifade eden Çelik, Türkiye’nin ettiği yardımla İHA alanında ne kadar çok geliştiğinin gözler önüne serildiğini aktardı. 

Binyamin Netanyahu ve İsrail Savunma Bakanı hakkında verilen tutuklanması kararının doğru zamanda çıkarılabilmesini temenni eden Çelik, başsavcının sivillerin aç bırakılması ve kasten eylemde bulunmasına dikkat çektiğini belirtti. Savaş suçu işlendiğini belirten Çelik, bütün eylemlerin Netanyahu ve hükümeti tarafından gerçekleştirildiğini vurguladı. Ayrıca tutuklama talebinin gecikmiş olsa da olumlu olduğunu ekledi. 

İspanya, İran ve Norveç’in Filistin’i tanıma kararından memnun olduklarını dile getiren Ömer Çelik, üç ülkenin de doğru tarafta olduğunu ifade etti. Ayrıca tüm Avrupa Birliği’nin Filistin’i tanıması gerektiğini ifade etti. 

Sokak hayvanlarına ne yapılacak? 

Öte yandan sokak hayvanlarıyla ilgili bir taslak olduğunu belirten Ömer Çelik, çeşitli talepler olduğunu dile getirdi. Henüz taslak üzerinde çalışıldığını belirten Çelik, haftaya ya da daha sonraki haftada tasarının Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) gelmesinin planlandığını söyledi. Ayrıca çalışmaların henüz tamamlanmadığını da ekledi. 

AK Parti’de değişim sürecinin olağanüstü bir durum olmadığını vurgulayan Ömer Çelik, sürekli değişim içinde olan bir parti olduklarını savundu. Bazı yerlerde görev değişimi olacağını ifade eden Çelik, başka tasarrufların yapılacağını da ekledi. Seferberlik tüzüğünün yönetmeliğe çevrilmesi nedeniyle gündem olduğunu kaydeden Ömer Çelik, 1990 yılında hayata geçirilen tüzüğün 2011 itibarıyla değişen savaş koşulları nedeniyle güncellendiğini belirtti.