AK Parti'li Çokkeser: Toroslar meclisinde yaşananlar demokrasi adına kara lekedir
AK Parti Toroslar İlçe Başkanı Ferdi Çokkeser, Toroslar Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantısında yaşanan gerginliklere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Çokkeser, AK Partili meclis üyelerine yönelik hakaret, tehdit ve fiziki saldırı girişimine tepki gösterdi.
Toplantıda yaşananlar
1 Temmuz’da gerçekleştirilen Toroslar Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantısında, Çokkeser’in aktardığına göre AK Partili meclis üyelerinin susturulmaya çalışıldığını, mikrofonlarının kapatıldığını, hakaretlere maruz kaldığını ve fiziki saldırı girişimine varan bir tabloyla karşı karşıya kaldıklarını iddia etti. Basın toplantısını AK Parti Toroslar İlçe Başkanlığı binasında düzenledi.
Çokkeser'in değerlendirmesi
Demokrasilerde eleştiri ve denetimin doğal olduğunu vurgulayan Çokkeser, şunları söyledi: "Demokrasiye inananlar sorulara hakaretle değil cevapla karşılık verir. Kendine güvenen yöneticiler eleştiriden korkmaz, hesap vermekten kaçmaz."
CHP'li Toroslar Belediye Başkanı'nın kendisine yöneltilen sorulara cevap vermek yerine öfkesine hakim olamadığını ve makamının vakarına yakışmayan bir tavır sergilediğini belirten Çokkeser, "Belediye başkanlığı makamı sağduyu ve devlet ciddiyetini temsil etmelidir" dedi.
AK Partili meclis üyelerine yönelik hakaret, tehdit ve saldırı girişiminin aynı zamanda Toroslar halkının iradesine yönelik olduğunu ifade eden Çokkeser, "Hiç kimse AK Parti kadrolarını baskıyla, tehditle veya saldırı girişimleriyle susturabileceğini düşünmesin. Seçilmişlere tahammül edemeyenlerin demokrasiye tahammül etmesi de beklenemez."
Çağrı ve takip taahhüdü
Toroslar Belediye Başkanına çağrıda bulunan Çokkeser, "Öfkenizi meclis üyelerine değil, Toroslar’ın çözüm bekleyen sorunlarına yöneltin." dedi. Yaşananları kamuoyunun ve Toroslar halkının vicdanına bıraktıklarını belirten Çokkeser, AK Parti teşkilatlarının geri adım atmayacağını vurgulayarak, "Toroslarımızın hakkını, hukukunu ve milletimizin emanetini sonuna kadar savunmaya devam edeceğiz. Söz konusu tehdit ve saldırı girişimlerinin sonuna kadar kararlılıkla takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz."
AK PARTİ TOROSLAR İLÇE BAŞKANI FERDİ ÇOKKESER, TOROSLAR BELEDİYESİ TEMMUZ AYI MECLİS TOPLANTISINDA YAŞANAN GERGİNLİĞE İLİŞKİN YAPTIĞI AÇIKLAMADA, "SÖZ KONUSU TEHDİT VE SALDIRI GİRİŞİMLERİNİN SONUNA KADAR KARARLILIKLA TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ" DEDİ.