AK Parti Kütahya merkez ilçe başkanlığı için temayül yoklaması yapıldı
Toplantı ve katılımcılar
AK Parti Kütahya Merkez İlçe Başkanlığı için temayül yoklaması gerçekleştirildi. Süreci yürütmek üzere görevlendirilen AK Parti Kütahya İl Koordinatörü ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İrfan Karatutlu, parti teşkilatının geniş katılımıyla bir istişare toplantısı düzenlediklerini açıkladı.
Karatutlu, temayül yoklamasına il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, önceki dönem milletvekilleri, il ve ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri, mahalle başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve kanaat önderleri gibi farklı kesimlerin katıldığını belirtti. Katılımcıların görüşlerinin alınarak en uygun ismin belirlenmesinin amaçlandığını vurguladı.
Süreç, amaç ve takvim
Karatutlu, "İstişare toplantımızın ardından sandık kurularak temayül yoklamasını gerçekleştiriyoruz. Amacımız, Kütahya’da teşkilatla uyum içerisinde çalışabilecek, partimizi en iyi şekilde temsil edecek merkez ilçe başkanını belirlemek" dedi. Temayül uygulamasının AK Parti'de daha önce milletvekilliği ve belediye başkanlığı adaylarının belirlenmesinde de kullanıldığını hatırlattı.
Süreçle ilgili takvime ilişkin Karatutlu, değerlendirmelerin ardından son kararın kısa süre içerisinde verileceğini belirterek, "En geç 5-7 gün içerisinde bu süreci tamamlamayı ve yeni merkez ilçe başkanımızı belirlemeyi hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.
AK Parti Kütahya İl Başkanı Ceyda Çetin Erenler ise temayül sürecinin teşkilatın görüşleri doğrultusunda tamamlanacağını, alınan değerlendirmelerin Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı'na sunulacağını bildirdi. Erenler, temayül yoklamasının ardından teşkilat görüşlerinin Genel Merkez tarafından değerlendirileceğini ve yeni merkez ilçe başkanının bu istişareler sonucunda belirleneceğini kaydetti.
AK PARTİ KÜTAHYA MERKEZ İLÇE BAŞKANLIĞI İÇİN TEMAYÜL YOKLAMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.