AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı tarafından hayata geçirilen "Kadın Kolları Liderlik Akademisi", bugün Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılış dersiyle başlayacak.
Açılış, AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleştirilecek ve ardından Kızılcahamam'da üç gün boyunca sürecek eğitim kampına Türkiye'nin 81 il ve 922 ilçesinden yaklaşık 1200 kadın teşkilat yöneticisi katılacak.
Kampta, siyasette kadın liderliğini güçlendirmeye yönelik kapsamlı teorik ve uygulamalı eğitimler verilecek. Programa, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Tuğba Işık Ercan, AK Parti Teşkilat Başkanı Ahmet Büyükgümüş ve AK Parti Ar-Ge ve Eğitim Başkanı Mustafa Şen gibi isimler de katılacak.
Açılış gününde, AK Parti Genel Merkezi'nde "Video Üretimi", "Sağlığı Geliştirme", "Siyasetçiler için Yapay Zeka" ve "Diksiyon ve Etkili İletişim" konularında dört ayrı eğitim gerçekleştirilecek.
Katılımcılara ayrıca "Kutsal İşgal" belgeseli izletilerek, Gazze'de yaşananlarla ilgili farklı bakış açıları geliştirmeleri hedefleniyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açılış dersinin ardından, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, AK Parti Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik de katılımcılara bilgi ve deneyimlerini aktararak oturumlara katılacak.
Kamp programında, şunların yanı sıra müsabaka, serbest kürsü etkinlikleri, eğitim oturumları ve bilgi yarışmaları da düzenlenecek. Katılımcıların geri bildirimleri doğrultusunda siyasette kadın liderliğini güçlendirmek ve teşkilat içi yetkinliği artırmak amaçlanıyor.
Kadın Kolları Liderlik Akademisi, 5 Temmuz'da sona erecek.