DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0%
BITCOIN
3.791.854,5 1,41%

AK Parti İzmir İl Başkanı Saygılı'dan Orman Yangını Mağdurlarına Destek Müjdesi

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, orman yangınlarından etkilenen vatandaşlar için 30 milyon lira acil ödenek sağlandığını açıkladı.

Yayın Tarihi: 07.07.2025 16:36
Güncelleme Tarihi: 07.07.2025 16:36

AK Parti İzmir İl Başkanı Saygılı'dan Orman Yangını Mağdurlarına Destek Müjdesi

Orman Yangınlarından Etkilenen Vatandaşlara Destek Açıklaması

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, son dönemde meydana gelen orman yangınlarından etkilenen vatandaşlar için önemli desteklerin sağlandığını duyurdu. Yapılan yazılı açıklamada, özellikle Gaziemir, Ödemiş, Çeşme, Seferihisar, Buca ve Bornova ilçelerinde 25 Haziran-4 Temmuz tarihleri arasında meydana gelen yangınların İzmir halkını derinden etkilediği belirtildi.

Saygılı'nın açıklamalarına göre, yangınlarda 3 bin 558 personel, 892 kara ve 73 hava aracıyla müdahale edildi. Yangınların etkilediği 13 mahallede toplam 713 birimde detaylı incelemeler gerçekleşti.

Devletin Anında Müdahalesi

Saygılı, devletin yangın anından itibaren sahada olduğunu vurguladı ve şu bilgileri paylaştı: “228'i konut, 13'ü işyeri ve 15'i ahır olmak üzere toplam 256 bağımsız birim yıkık veya ağır hasar aldı. AFAD tarafından şehrimize 30 milyon lira acil ödenek aktarılmış, yangından etkilenen vatandaşlarımızın hesaplarına yaklaşık 16 milyon lira hızlıca yatırılmıştır. Yangında zarar gören vatandaşlarımıza kira ve taşınma yardımı yapılmış, eşya zararları karşılanmıştır. İhtiyaç halinde ek ödeneklerin gönderileceği net olarak açıklanmıştır.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da gelişmeleri yakından takip ettiğini ifade eden Saygılı, “Cumhurbaşkanımız, vatandaşlarımızın hiçbir şekilde mağdur edilmemesi talimatını vermiştir.” dedi.

Konteyner ve Konut Desteği

Saygılı, TOKİ’nin en kısa sürede inşaat çalışmalarına başlayacağını ve afetzedelere modern, güvenli ve dayanıklı konutlar teslim edileceğini müjdeledi. Geçici barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla içinde klima, mini buzdolabı, elektrikli ocak, ranza ve yatak bulunan 56 konteynerin Ödemiş’e gönderildiği bilgisi verildi. Karadoğan Mahallesi’nde 10’u toplu, 6’sı bireysel olmak üzere 16 konteyner kuruldu.

Ayrıca, konteyner alan vatandaşlara 72 bin lira, almayanlara ise 162 bin lira ödeme yapılacağı belirtildi. Karadoğan ve Suçıktı arasındaki 14 kilometrelik kara yolundaki onarım çalışmalarının da bu hafta içinde tamamlanacağı açıklandı.

Devletin, İzmir dahil tüm afet bölgelerinde kimseyi yalnız bırakmadığını vurgulayan Saygılı, zarar gören çiftçilere desteklerin de sağlanacağını ekledi.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı