AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Büyükgümüş, Erzurum'da Terörsüz Türkiye Hedefini Vurguladı
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Büyükgümüş, Erzurum Necip Fazıl Kısakürek Konferans Salonu'nda düzenlenen İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda, "Terörsüz Türkiye ile çok daha güçlü bir Türkiye'ye ulaşmış olacağız. Terörün 40 yılda maliyeti yaklaşık 2 trilyon dolar" dedi.
Terörsüz Türkiye İçin Atılan Adımlar
Büyükgümüş, Türkiye'nin önümüzdeki dönemlerde âlâyı terörsüz bir ülke haline getirme hedefinin önemine dikkat çekti. Terör örgütünün, tüm dünyanın gözü önünde silahlarını bıraktığını belirterek, bu sürecin Milli İstihbarat Teşkilatı ve Milli Savunma Bakanlığı tarafından yakından takip edildiğini ifade etti.
Meclis Özel Komisyonu ve Kaynak Tahsisi
Büyükgümüş, Türkiye'nin terörle mücadelesinin henüz sona ermediğinin altını çizerek, "Meclisteki özel komisyon bu gelişmeleri takip edecek. Yani silah bırakılıyor mu, silahla aralarında mesafe koyuyorlar mı? Bunu başardığımızda 'Terörsüz Türkiye' ile çok daha güçlü bir Türkiye'ye ulaşmış olacağız. Her yıl yaklaşık 50 milyar dolarlık bir kaynak kaybediyoruz. Bu kaynağı halkımızla buluşturmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.
Savunma Sanayi ve Huzur Mesajı
Büyükgümüş, Türkiye'nin savunma sanayisinde geldiği noktaya da vurgu yaparak, "Bugün savunma sanayimiz yüzde 80 oranında milli ve güçlü teknoloji seviyesine ulaştı" dedi.
Siyasi Eleştiriler ve Gelecek Hedefleri
Sözlerinin devamında, bazı belediyelere karşı yürütülen yolsuzluk davalarına dikkat çeken Büyükgümüş, CHP'nin kendi iç mücadelelerini siyasetin merkezine taşımaya çalıştığını ileri sürdü. 2028 seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı yeniden seçmeyi hedeflediklerini belirtti.
Toplantıda AK Parti Erzurum Milletvekili Selami Altınok, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve AK Parti Erzurum İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu da yer aldı.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Büyükgümüş, partisinin Erzurum Necip Fazıl Kısakürek Konferans Salonun'da düzenlenen İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı. Programa, AK Parti Erzurum Milletvekili Selami Altınok, AK Parti Ankara Milletvekili ve TBMM Katip Üyesi Kurtcan Çelebi Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve AK Parti Erzurum İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu da katıldı.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Büyükgümüş, partisinin Erzurum Necip Fazıl Kısakürek Konferans Salonun'da düzenlenen İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı. Programa, AK Parti Erzurum Milletvekili Selami Altınok, AK Parti Ankara Milletvekili ve TBMM Katip Üyesi Kurtcan Çelebi Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve AK Parti Erzurum İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu da katıldı.