Gazze'de Ramazan Temalı Sergi
AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları, Gazze'de yaşanan insani krizi gözler önüne seren fotoğraf ve görsellerin yer aldığı 'Gazze'de Ramazan' sergisini tüm illerde açtı. Serginin amacı, Gazze'deki insanlık dramına ve ramazanın manevi iklimine dikkat çekmek olarak belirtildi.
Yusuf İbiş'in Açıklamaları
AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Yusuf İbiş, yaptığı yazılı açıklamada, serginin 14 Mart'ta açıldığını ve Gazze'nin yıllardır maruz kaldığı abluka ve bombardıman şartlarını hatırlattı. İbiş, "Yakın zamanda İsrail'in ateşkes kararıyla hepimiz sevince boğulmuştuk. Ancak katil İsrail, alınan bu karara rağmen 150 Filistinli kardeşimizi daha şehit etti. Bitmeyen bir zulümle karşı karşıyayız" dedi.
Ramazan ayının, Gazze'deki insanlar için bir umut mevsimi olduğunu ifade eden İbiş, oradaki kardeşlerin iftar sofralarını kurmaya ve sokaklarını süslemeye devam ettiğini belirtti. İbiş, sergilerin, onların sabır ve dirençle yaşattıkları ramazan ruhunu duyurmak için düzenlendiğini vurguladı.
Zulme Karşı Duyarlılık
Gençlik Kollarının daha önce gerçekleştirdiği 'Say Stop' eylemleriyle Filistin davasını gündeme taşıdıklarını kaydeden İbiş, bu sergilerle Gazze'de yaşanan zulme karşı duyarlılığı artırmayı hedeflediklerini aktardı. Ayrıca, adaletin, insan haklarının ve Filistin davasının yanında olmaya devam edeceklerini ifade etti.
Son olarak İbiş, "Bu zulme karşı sessiz kalmayacağız, İsrail'in işgalci politikalarını kınıyoruz. Tüm insanlığa, Filistin halkının yanında durma çağrısında bulunuyoruz. Bu mübarek ramazan ayında dualarımız Filistin ve Gazze için" diye konuştu.
AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları, Gazze'de yaşanan insani krizi gözler önüne seren fotoğraf ve görsellerin yer aldığı "Gazze'de Ramazan" sergisi açtı.
AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları, Gazze'de yaşanan insani krizi gözler önüne seren fotoğraf ve görsellerin yer aldığı "Gazze'de Ramazan" sergisi açtı.