AK Parti Eskişehir'de 'Vefa Buluşması' ile Teşkilatın Geçmişi ve Bugünü Masaya Yatırıldı

AK Parti Eskişehir Vefa Buluşması'nda geçmiş dönem üyeleri, yöneticiler ve Genel Merkez temsilcileri bir araya gelerek birlik, istişare ve 'Türkiye Yüzyılı' vurgusu yaptı.

Yayın Tarihi: 09.05.2026 12:46
Güncelleme Tarihi: 09.05.2026 12:50

AK Parti Eskişehir'de 'Vefa Buluşması' ile Teşkilatın Geçmişi ve Bugünü Masaya Yatırıldı

AK Parti Eskişehir'de 'Vefa Buluşması' gerçekleştirildi

AK Parti Eskişehir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Vefa Buluşması', Teşkilat Başkan Yardımcısı Uğur Aydemir ve çok sayıda partilinin katılımıyla gerçekleştirildi. Geçmiş dönem il başkanları, il yönetim ve yürütme kurulu üyelerinin bir araya geldiği program, kahvaltı ile başladı.

Programın amacı ve katılımcılar

Toplantı, AK Parti Eskişehir teşkilatının dünü ve bugününü aynı masada buluşturarak birlik, beraberlik ve istişare zemininde görüş alışverişi yapmak amacıyla düzenlendi. Etkinlikte Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Uğur Aydemir ile milletvekilleri ve Genel Merkez Vefa Birim Başkanı Ahmet Tan hazır bulundu. Kuruluşundan bu yana davaya emek veren isimlerin katıldığı organizasyonda "Türkiye Yüzyılı" hedefi doğrultusunda mesajlar verildi.

Gürhan Albayrak: "Bizim hareketimiz bir vefa hareketidir"

Programın açılış konuşmasını yapan AK Parti Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak, katılımcılara teşekkür ederek partinin yalnızca siyasi bir yapı olmadığını vurguladı. Albayrak konuşmasında, "Bizim hareketimiz sadece siyasi bir yapı değil, her şeyden önce bir vefa hareketidir" ifadelerini kullandı ve şunları dile getirdi:

"Bugün bu masanın etrafındaki bu birliktelik; kardeşliğimizin ve sarsılmaz bağlarımızın en büyük nişanesidir. Bu vesileyle ilk günden bugüne davamıza omuz vermiş, emek vermiş ancak bugün aramızda bulunmayan, ebediyete irtihal eden tüm yol arkadaşlarımızı rahmetle ve minnetle yâd ediyoruz. Rabbim mekânlarını cennet eylesin. Kıymetli dava arkadaşlarım; Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye Yüzyılı hedefimize yürürken sizlerin birikimi, tecrübesi ve sönmeyen heyecanı bizlere her zaman güç veriyor. Bu davaya Eskişehir’de emek göstererek omuz veren siz değerli kardeşlerimin her birine şükranlarımı sunuyorum. İyi ki varsınız."

Teşkilat Başkan Yardımcıları: Dinleme ve istişare vurgusu

Teşkilat Başkan Yardımcısı Uğur Aydemir ve Genel Merkez Vefa Birim Başkanı Ahmet Tan buluşmanın esas amacının istişare olduğunu belirtti. Aydemir ve Tan, "Genel Başkanımızdan almış olduğumuz talimat doğrultusunda sizleri dinlemeye ve istişare etmeye geldik. İlimizle veya ülkemizle alakalı sosyal, siyasal ve ekonomik anlamdaki görüş ve düşüncelerinizi genel merkeze yansıtmak amacıyla bu toplantıları tertip ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Nebi Hatipoğlu: Sorumluluk çağrısı ve destek vurgusu

AK Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, 23 yıllık süreçten bahsederek teşkilat mensuplarına sorumluluk çağrısında bulundu. Hatipoğlu, konuşmasında partinin kazançlarına işaret ederek teşkilat çalışanlarının ve geçmiş dönem emekçilerinin seçim döneminde partilere sahip çıkması gerektiğini vurguladı. Sözlerinde "Cumhurbaşkanımıza altı elle sarılmalıyız" ifadesine de yer verdi ve şunları aktardı:

"Biz AK Parti olarak 23 yıldır bir hikaye yazdık, bir destan yazdık. Ancak bu destanın içinde olan, yıllardır teşkilatların içinde çalışan arkadaşlarımızın seçim dönemine girdiğimiz, seçim çalışmalarına yakın dönemde başlayacağımız bu dönemde partimize sahip çıkmasıdır. ... Bu doğrultuda partimize ve Cumhurbaşkanımıza iki elle değil, dört elle değil, altı elle sarılıp önümüzdeki dönemde tekrar iktidarda devam etmesini sağlayacak çalışmaları eksiksiz şekilde yapmamız gerekiyor."

Kapanış

Program, teşkilat üyelerinin görüş alışverişinde bulunmasının ardından sona erdi. Etkinlik sırasında vefa, birlik ve istişare temaları öne çıktı.

AK PARTİ ESKİŞEHİR İL BAŞKANLIĞI TARAFINDAN DÜZENLENEN 'VEFA BULUŞMASI' PROGRAMI, TEŞKİLAT BAŞKAN...

AK PARTİ ESKİŞEHİR İL BAŞKANLIĞI TARAFINDAN DÜZENLENEN 'VEFA BULUŞMASI' PROGRAMI, TEŞKİLAT BAŞKAN YARDIMCISI UĞUR AYDEMİR VE ÇOK SAYIDA PARTİLİNİN KATILIMIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

AK PARTİ ESKİŞEHİR İL BAŞKANLIĞI TARAFINDAN DÜZENLENEN 'VEFA BULUŞMASI' PROGRAMI, TEŞKİLAT BAŞKAN...

Yazar
EDİTÖR

Hüseyin Aydın

Ben Hüseyin Aydın, 34 yaşındayım, İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr'nin Gündem ekibinde adliye ve hukuk muhabiriyim. Karmaşık dava dosyalarını alıp, herkesin anlayacağı şekilde sadeleştirmek benim işim. Detaylara çok önem veririm, titiz çalışırım.