Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

AK Parti'den CHP'nin ortak bildiri kararına sert tepki

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, meclis ortak bildirisine CHP'nin imza atmaması ile alakalı Çelik, ''Askerlerimizin şehit düştüğünü görmezlikten geliyorlar'' dedi.

Yayın Tarihi: 24.12.2023 17:20
Güncelleme Tarihi: 24.12.2023 17:20

AK Parti'den CHP'nin ortak bildiri kararına sert tepki

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP yönetiminin 12 şehidimiz sonrasında tutumunu değerlendirdi. Meclis ortak bildirisine CHP'nin imza atmaması ile alakalı Çelik, ''Askerlerimizin şehit düştüğünü görmezlikten geliyorlar'' dedi. 

Çelik Chp yönetiminin vatan evlatlarımızın arkasında durmadığını ve PKK terör örgütünü kınamak yerine çeşitli mazeretler eklediklerini savundu. 

Millet değerlerimizin düşmanının terör olduğunu belirten Çelik, PKK terör örgütünün desteklendiğini vurguladığı açıklamasında, hedeflerinin de net olarak vurgulandığı konusuna değinirken, ''Bunların ne yapmaya çalıştıkları ortadadır. Ancak amaçlarına hiç bir zaman ulaşamayacaklardır. Cumhurbaşkanı'mızın da açık ve kesin bir şekilde defalarca dile getirdiği gibi bunlarla mücadele etmek için gücümüz ve irademiz vardır" dedi. 

ÇELİK

SİYASİ ÇELİŞKİLER DEVAM EDİYOR

Mecliste teröre karşı yayınlanan ortak bildiriyi imzalamayan CHP yönetiminin bir bildiri hazırlamak zorunda olduğunu belirtirken, bu hareketlerinin bir itiraf olarak gündeme çıkacağını açıkladı. 

MİLLETİMİZ HESAP SORACAK

Sözcüsü Ömer Çelik, milletimizin CHP'nin bu tutumu karşısında kendilerinden hesap soracağını açıklarken,  ''CHP yönetimi, CHP'li vatandaşlarımızın terörle mücadeledeki yüksek destek ve duyarlılık seviyesi ile de ters düşmektedir. Elbette milletimiz bu çirkin siyasi oyunların hesabını en güzel şekilde soracaktır. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in, Meclis'te partilerin terörü kınayan ortak bildirisine imza atmak için koşullar ileri sürmesi ayıp bir davranıştır. CHP yönetimi, TBMM'de askerlerimizin yanında yer almak ve PKK terörünü reddetmek yerine bahaneler bularak başka amaçların peşine takılmıştır. CHP yönetiminin bu davranışı, Türkiye'nin milli güvenliği için gerekli olan tezkerelerdeki siyasi çelişkilerinin bir sürdürmesidir.'' dedi.