Ahmet Aras Kıyı Belediyeler Birliği Başkanlığında Yeniden Seçildi

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Kıyı Belediyeler Birliği başkanlığına yeniden seçildi; Birlik 120 üyeye ulaştı ve yeni dönemde kaynak ile yetki sorunlarına odaklanılacak.

Yayın Tarihi: 21.05.2026 08:57
Güncelleme Tarihi: 21.05.2026 09:00

Ahmet Aras Kıyı Belediyeler Birliği Başkanlığında Yeniden Seçildi

Ahmet Aras Kıyı Belediyeler Birliği Başkanlığında Yeniden Seçildi

Kıyı Belediyeler Birliği Başkanlığı görevine yeniden seçilen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, yeni dönemde de yerel yönetimlerin sorunlarına çözüm üretmeye devam edeceklerini söyledi.

Geçen dönem değerlendirmesi

Aras, yeniden seçilmenin kendisi için hem bir onur hem de sorumluluk olduğunu belirtti. Geride kalan iki yıllık süreçte belediyeler arasındaki dayanışmayı güçlendirmek, kentlerin ortak sorunlarına çözüm üretmek ve Birliği daha aktif bir yapıya kavuşturmak adına önemli çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.

Yeni dönemde öncelikler

Başkan Aras, yeni dönemde özellikle kaynak ve yetki sorunları başta olmak üzere yerel yönetimlerin yaşadığı sorunlara odaklanacaklarını vurguladı. Aras'ın açıklamasında, "Yeni dönemde de kaynak ve yetki başta olmak üzere yerel yönetimlerin yaşadığı sorunlara odaklanacak; belediyelerimizin sesi olan, çözüm üreten ve ortak aklı büyüten bir anlayışla çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Anadolu’nun dört bir yanından gelen büyük bir dayanışma ailesiyiz. Bugün 120 üyeye ulaşan Birliğimizi daha da güçlendirerek hedeflerimize birlikte yürüyeceğiz. Görev süresi boyunca emek veren tüm encümen üyelerimize teşekkür ediyor, yeni dönemde birlikte çalışacağımız encümen üyelerimizle Birliğimizi daha da ileriye taşıyacağımıza inanıyorum" dedi.

Bu ifadeler, Birliğin üyelik sayısındaki artışın ve dayanışma vurgusunun, önümüzdeki dönemde somut politika ve iş birliği adımlarına dönüştürülmesine işaret ediyor.

KIYI BELEDİYELER BİRLİĞİ BAŞKANLIĞI GÖREVİNE YENİDEN SEÇİLEN MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI...

KIYI BELEDİYELER BİRLİĞİ BAŞKANLIĞI GÖREVİNE YENİDEN SEÇİLEN MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI AHMET ARAS, YENİ DÖNEMDE DE YEREL YÖNETİMLERİN SORUNLARINA ÇÖZÜM ÜRETMEYE DEVAM EDECEKLERİNİ SÖYLEDİ.

KIYI BELEDİYELER BİRLİĞİ BAŞKANLIĞI GÖREVİNE YENİDEN SEÇİLEN MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI...

Yazar
EDİTÖR

Ali Yıldırım

Ben Ali Yıldırım, 31 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin gece editörüyüm. Siz uyurken ben gelen haber akışını yönetir, manşetleri belirlerim. Stres altında çalışmaya alışkınım ama ekibi ayakta tutan espriler de benden çıkar.