Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Ağrı’da karın pençesinde can pazarı: 2 ölü, 2 kayıp

Ağrı’da kar yağışı ve tipi hayatı felç etti. Taşlıçay ilçesinde koyunlarını aramaya giden vatandaşlar, iş makinesiyle birlikte uçuruma yuvarlandı. Kazada 2 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi ise kayıplara karıştı. Arama kurtarma ekipleri, zorlu hava koşulları nedeniyle çalışmalarını durdurmak zorunda kaldı.

Yayın Tarihi: 25.12.2023 11:13
Güncelleme Tarihi: 25.12.2023 11:13

Ağrı’da karın pençesinde can pazarı: 2 ölü, 2 kayıp

Ağrı’nın Taşlıçay ilçesine bağlı Yukarı Düzmeydan köyü Sivrice mezrasında yaşayan vatandaşlar, koyunlarının kar altında kaldığını düşünerek yardım istedi. Bunun üzerine bölgeye İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile İl Özel İdaresinin iş makineleri sevk edildi. Çalışmalar sırasında Operatör Necati Şen idaresindeki iş makinesi, yoğun kar ve tipinin olduğu köy yolunda içindeki 3 kişi ile birlikte uçuruma yuvarlandı. İş makinesi, yaklaşık 100 metrelik uçurumdan aşağı düştü.

ARAMA KURTARMA EKİPLERİ SEFERBER OLDU

Kazayı haber alan bölgeye UMKE, jandarma ve arama kurtarma ekipleri geldi. Ekipler, iş makinesine ulaşmak için karla mücadele etti. İş makinesinde bulunan vatandaşlardan Mustafa Taşdemir’in cansız bedenine ulaşıldı. Ağır yaralanan iş makinesi operatörü Necati Şen ise sedyeyle yaklaşık 500 metre taşınarak paletli ambulansa bindirildi. Necati Şen, Taşlıçay Devlet Hastanesine kaldırıldı. Ancak burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

ağrı

2 KİŞİ KAYIP

Öte yandan ekiplerin diğer 2 kişiyi arama ve kurtarma çalışmalarına, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ara verildi. Yasin Taşdemir ve Raif Aydın’ın akıbeti henüz bilinmiyor. Ekipler, hava şartlarının düzelmesiyle birlikte çalışmalarına devam edecek.

KAR YAĞIŞI VE TİPİ SÜRÜYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ağrı ve çevresinde kar yağışı ve tipinin devam edeceğini duyurdu. Bölgede hava sıcaklıklarının sıfırın altında 15 ila 25 derece arasında seyredeceği, kar kalınlığının da artacağı belirtildi. Yetkililer, vatandaşları buzlanma, don ve çığ tehlikesine karşı uyardı.