Ağrı’da 30 Ağustos coşkusu: Atatürk Anıtı'ndan Adalet Sarayı'na törenler sürdü

Ağrı'da 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 104. yılı, Atatürk Anıtı'ndaki tören, Valilik tebriki ve Adalet Sarayı önündeki etkinliklerle kutlandı.

Yayın Tarihi: 30.08.2026 13:29
Güncelleme Tarihi: 30.08.2026 13:32

Ağrı’da 30 Ağustos coşkusu: Atatürk Anıtı'ndan Adalet Sarayı'na törenler sürdü

Törenin başlangıcı ve resmi anma:

Ağrı’da 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 104'üncü yılı, Abide Meydanı’ndaki Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başladı. Çelenk sunumunun ardından katılımcılar saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okundu.

Tören sırasında Türk bayrağı göndere çekildi; anma bölümüne il protokolü, gaziler ve şehit aileleri katıldı. Etkinliklerin temsili önemine vurgu yapan katılımcılar, milli birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Valilik programı ve protokol katılımı:

Kutlama programı Ağrı Valiliğinde düzenlenen tebrikleşme töreniyle sürdü. Törene Vali Önder Bozkurt ile birlikte il protokol üyeleri, gaziler ve şehit aileleri katıldı; protokol üyeleri milletin bayramını tebrik etti.

Vali Bozkurt, törendeki konuşmasında kutlamanın önemine değinirken, tören düzenine ve katılıma teşekkür etti.

Ağrı Adalet Sarayı önündeki etkinlikler:

Program, Ağrı Adalet Sarayı önünde devam etti. Vali Önder Bozkurt, burada törene katılanlara bayramını iletti ve kortejde yer alan birliklerle selamlaştı.

Etkinlikler halk oyunları gösterileriyle renklenirken, program askeri birliklerin geçit töreni ile sona erdi. Geçit töreni ve halk gösterileri yerel halk tarafından ilgiyle izlendi.

AĞRI’DA BÜYÜK TAARRUZ’UN 104’ÜNCÜ YILI COŞKUYLA KUTLANDI

AĞRI’DA BÜYÜK TAARRUZ’UN 104’ÜNCÜ YILI COŞKUYLA KUTLANDI

Yazar
EDİTÖR

Ahmet Demir

Ben Ahmet Demir, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin 'son dakika' uzmanıyım diyebilirsiniz. Kriz anları benim işim. En stresli anlarda soğukkanlılığımı korurum ve en hızlı, en doğru bilgiyi almak için uğraşırım. Pratik çözümler benden sorulur.